Kai Cipot: Narod je pobesnel za kartami, tudi s tem smo dobili samozavest

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.06.2020 09:30

19-letni napadalec Mure, se ob prvem golu med prvoligaši ter zmago nad Aluminijem za uspeh zahvaljuje navijačem, ki kljub prepovedi obiska tekem kupujejo vstopnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladenič je na svoji sedmi tekmi med prvoligaši dosegel prvi gol. 
Igor Napast

Najstnik se ni ustrašil izziva, ne le z golom, tudi s prodori, podajami, delom v obrambi je pristavil pomemben delež k prvi pokoronski zmagi Mure. Kai Cipot je v Kidričevem dosegel prvi gol med prvoligaši. "Za nas ni presenečenje. Dobil je že priložnost v Evropi, preobrnil je pokalno tekmo. Njegova naloga je, da trdo dela naprej, si postavi še višje cilje. To je samo začetek. Dve ali tri tekme ne bodo pomenile nič, če se bo s tem zadovoljil," je 19-letnika pohvalil trener Ante Šimundža. Krilni napadalec pa je hitro potrdil njegove besede: "To nam je prineslo trdo delo, ki smo ga opravili v težkih trenutkih. Dva meseca nismo bili skupaj, a smo se trudili, vsak je delal zase. Vsak igralec je košček zase, na koncu pa se vse zloži v sestavljanko. Aluminij je dobra ekipa, smo se pa borili in dokazali, da smo boljši."
Aluminij se je vrnil po indirektnem prostem strelu, tekma pa se je na vašo stran dokončno nagnila po rdečem kartonu Ivana Konteka.
"Indirekta ne bi komentiral, to je stvar sodnika. Rdeči karton pa je bil upravičen. Iz te prekinitve smo zasluženo dali gol."
Dosegli ste ga prav vi. Kdaj ste začutili, da je to vaša priložnost?
"Z Maticem Maruškom sva govorila, rekel mi je, naj grem v tisti prostor. Začutil sem, da je tisto mesto v kazenskem prostoru pravo. Maruško mi je lepo podal, jaz pa sem le 'zakucal'."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta