Lahko Stožice postanejo trdnjava slovenske reprezentance? Najprej rezultati, nato vzdušje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.09.2019 21:02

Ljubljanske Stožice so več kot tri leta edini dom nogometne reprezentance, a še čakajo na organizirane navijače

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Največji stadion v državi je norel, ko je Benjamin Verbič v 90. minuti zadel za zmago proti Izraelu.
Andrej Petelinšek

Ko s prvima zmagama prekineš post, ki je na domačem igrišču trajal dve leti, je prezgodaj govoriti o trdnjavi. Je pa slovenska nogometna reprezentanca z uspehoma proti Poljski in Izraelu v kvalifikacijah za Euro 2020 morda položila temeljni kamen za prizorišče, kjer se bodo tudi najbolj kvalitetnim nasprotnikom šibila kolena.
Dolgo so Stožice, največji stadion v državi, edini dom reprezentance. V Kopru je Slovenija nazadnje igrala marca 2016, ko je na prijateljski tekmi z 0:1 padla Makedonija, ki takrat še ni bila Severna, v Mariboru pa novembra 2015, ko je Ukrajina v dodatnih kvalifikacijah dvignila vstopnico za Euro 2016. Selektor Matjaž Kek ne skriva želje, da bi se reprezentanca vrnila v njegovo rojstno mesto, a se zaveda strogih predpisov. "Pošteno je treba povedati, da se to lahko zgodi, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji za organizacijo tekem na najvišji ravni. Prepričan sem, da se bo to zgodilo, je pa treba malo podžgati župana, da se Ljudski vrt čim prej obnovi," pravi Mariborčan.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta