Maribor suspendiral Kotnika, v Ljudskem vrtu sklicali novinarsko konferenco

20.09.2021 10:50
Vijoličasti dan po porazu z Muro sporočili, da je poteza Andreja Kotnika proti navijačem poteza proti klubu ter da bodo sankcionirali nedopustno obnašanje po koncu sinočnje tekme.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Kotnik je odstranjen od prve ekipe, sledila bo tudi finančna kazen," je sporočil športni direktor Marko Šuler.
Sašo Bizjak

Ob vstopu v igro v 73. minuti je sinoči Andrej Kotnik s tribun prejel žvižge, ko je zapuščal travnato površino po porazu z 1:2, pa je Primorec proti navijačem gestikuliral, da jih ne sliši in poskrbel za razburjenje na vzhodni tribuni. V preteklosti je bil 26-letnik pogosto tarča kritik navijačev zaradi domnevnega nešportnega življenja, po zadnjem incidentu so se pri Mariboru odločili, da Kotnika suspendirajo in finančno kaznujejo.

"Konec tekme, poraz. Kljub razočaranju podpora moštvu s strani navijačev, edini, proti kateremu je bilo izraženo nezadovoljstvo, je bil Andrej Kotnik. Ob odhodu z igrišča pa se je odzval z neprimerno potezo do navijačev na vzhodni tribuni, ki je poteza nedostojna vrednotam vijol’čnega dresa in klubskega grba," so na spletni strani objavili 15-kratni državni prvaki. 

V trenutku, v katerem smo, se absolutno od vseh pričakuje, da je pripadnost klubu, navijačem na prvem mestu. Poteza po tekmi proti navijačem je poteza proti klubu. Takšno vedenje je nesprejemljivo, nešportno in neetično ter bo tudi sankcionirano. Po nedopustnem ravnanju se moramo odzvati, Andrej Kotnik je do nadaljnjega v suspenzu, ker nihče, ne igralec, ne funkcionar nikdar ni bil in more biti nad klubom. Kotnik je odstranjen od prve ekipe, sledila bo tudi finančna kazen,” je sklep pojasnil športni direktor Marko Šuler

Spomnimo, Kotnik je bil tik pred koncem prestopnega roka na pragu odhoda k največjemu rivalu vijoličastih, k Olimpiji, a do realizacije zaradi zapletov ni prišlo. O tem je Šuler spregovoril tudi v intervjuju za Večer. "Imam informacijo, da so to poskusili izpeljati, a na njihovo žalost smo v Mariboru preveč stvari dali skozi in vemo, za kaj gre. Spet je nekdo izpadel zelen," je takrat dejal Korošec.

Ob 13. uri bo v Ljudskem vrtu novinarska konferenca z odzivom kluba na aktualno dogajanje. Spremljajte vecer.com/sport 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta