(FOTO) Vijoličasti s četrtim porazom na deveti tekmi na skromnem šestem mestu, Mura znova boljša v Ljudskem vrtu

19.09.2021 22:05
Vijoličasti so na štajersko-prekmurskem derbiju povedli, a prednost hitro zapravili. Drugi polčas so Mariborčani igrali z igralcem manj, Muri pa je uspel preobrat za zmago z 2:1.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po še enem pestrem vikendu v Ljudskem vrtu, ko je v soboto dopoldne v medijih zaokrožila informacija o odstopu trenerja Simona Rožmana, nato pa je klub sporočil, da bo 38-letnik vijoličaste vodil na obračunu z Muro, so 15-kratni državni prvaki gostili Muro, ki je v četrtek prav pod Kalvarijo igrala svojo prvo tekmo skupinskega dela evropskih tekmovanj. Rožman je imel pri sestavi moštva znova velike težave, še vedno v kadru ni bilo kaznovanega Blaža Vrhovca, poškodovani so Martin Milec, Marcos Tavares, Aleks Pihler in Rok Maher, zaradi bolezni je manjkal tudi Vid Koderman. Prvič v sezoni so vijoličasti začeli v postavi 3-5-2, pred tekmo pa je Simon Rožman s tribun prejel aplavz gledalcev. Prvič je strokovnjaku iz Štor kot pomočnik na tekmi pomagal Radovan Karanović, v zapisniku pa ni bilo kondicijskega trenerja Arisa Naglića, ki ga je v mesto ob Dravi iz Rijeke zvabil Rožman. Spomnimo, pred devetimi dnevi so iz Mladinske 29 sporočili, da so se razšli z Alešem Kačičnikom, ki je bil dolga leta najtesnejši sodelavec Simona Rožmana.

Sašo Bizjak

Mariborčani so si prvo priložnost priigrali v 4. minuti. V prostor je lepo podal Robert Voloder, vratar Matko Obradović je odlično ubranil strel Nina Žuglja. Nekdanji vratar Maribora je bil znova na delu v 7. minuti, Mudrinski je streljal po podaji Žuglja, vratar Mura je žogo odbil z golove črte. Gostitelji so nizali priložnosti, v 32. minuti je z glavo znova poskusil srbski napadalec Ognjen Mudrinski, vnovič se je izkazal Obradović. 

Sašo Bizjak

V 33. minuti slavje v Ljudskem vrtu. Do odbite žoge je na sredi kazenskega prostora do žoge prišel Voloder in streljal pod prečko za prvenec v vijoličastem. Veselje Štajercev ni trajalo dolgo, v 36. minuti je prvi resnejši napad gostov z natančnim strelom zaključil Žiga Kous za 1:1. 

Drugi polčas se je začel z rdečim kartonom za Maribor. Nemanja Mitrović je prvo rumeno kazen prejel v 45. minuti, drugi pa le minuto kasneje. Rade Obrenović se je za drugi rumeni karton (prehitro) odločil po prekršku Mitrovića nad Kousom.

Sašo Bizjak

V 49. minuti je Amadej Maroša zatresel mrežo vijoličastih, a Obrenović gola ni priznal zaradi prepovedanega položaja. Mura je imela z igralcev več pobudo, ob sicer redkih zaključkih na gol Ažbeta Juga, ki je imel na roki prvič tudi kapetanski trak, se je Rušan izkazal z obrambami. 

Sašo Bizjak

Tekmo je v 88. minuti z golom z glavo po predložku Mitje Lotriča iz kota dosegel Jan Gorenc. V zaključku tekme je bil ob vstopu v igro žvižgov deležen nogometaš Maribora Andrej Kotnik, ob odhodu z igrišča po tekmi pa je Kotnik z gestikuliranjem navijačem, da jih ne sliši, razburil publiko na vzhodni tribuni Ljudskega vrta.

Vijoličasti so na deveti prvenstveni sezoni četrtič izgubili in po prvi četrtini prvenstva zasedajo skromno šesto mesto. Aktualni prvaki so se povzpeli na četrto mesto. 

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta