Rožman po porazu z Muro podal izjavo o tekmi, na vprašanja ni odgovarjal, novinarje prosil za razumevanje

19.09.2021 22:49
V pol leta v Ljudskem vrtu je na 23 tekmah 38-letnik vpisal deset zmag, tri remije in deset porazov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Rožman po porazu z Muro ni odstopil, na vprašanja novinarjev ni odgovarjal. 
Sašo Bizjak

V soboto je v slovenskih medijih zaokrožila vest, da je Simon Rožman odstopil z mesta trenerja Maribora. Informacijo je za Večer neuradno potrdilo več zanesljivih virov blizu kluba, uradne potrditve vijoličastih pa ni bilo. V popoldanskih urah so iz Ljudskega vrta naposled sporočili, da bo Rožman vodil trening Maribora pred štajersko-prekmurskim derbijem, kot glavni trener pa da bo 15-kratne prvake vodil tudi na tekmi z Muro, o njegovi usodi pa ni bilo komentarjev.

Spomnimo, športni direktor Marko Šuler je v sredo za spletno stran kluba dejal, da verjame v trenerja. Ni pa skrivnost, da so se odnosi med Korošcem in glavnim trenerjem v zadnjih mesecih skrhali. Pred desetimi dnevi so se Mariborčani razšli s pomočnikom trenerja Alešom Kačičnikom, najtesnejšim Rožmanovim sodelavcem minulih let, nekdanjega nogometaša Maribora je preteklo sredo zamenjal Radovan Karanović, o katerem Rožman v petek ni želel govoriti, saj da je to preuranjeno. Na tekmi z Muro v zapisniku ni bilo kondicijskega trenerja Arisa Naglića, ki ga je v mesto ob Dravi iz Rijeke zvabil Rožman.

Po tekmi z Muro je na novinarski konferenci vratar Ažbe Jug, ki je bil proti državnim prvakom prvič kapetan vijoličastih, dejal, da je Simon Rožman še vedno njegov trener. Na Rožmanovo izjavo v Ljudskem vrtu smo čakali do 22.45, 38-letnik je podal izjavo o tekmi, nato pa novinarjem dejal, da na novinarska vprašanja tokrat ne bo odgovarjal in da prosi za razumevanje. 

"Lep pozdrav vsem. Mislim, da smo zelo dobro odprli tekmo, spremenili postavitev z namenom, da bi bili bolj kompaktni, ker smo na prejšnjih tekmah prejemali kar nekaj golov. Uvod je bil zelo dober, gostujoči vratar jih je držal v igri, zasluženo smo prišli do vodstva. Potem se je znova zgodila napaka, bili smo izigrani. V istem ritmu smo poskušali nadaljevati, sledila je sporna situacija, kjer naš igralec izbija žogo v drsečem štartu, kjer se ne moreš ustaviti in si prvi na žogi. To je tekmo odpeljalo v za nas neželjeno smer. Poskušali smo s 4-4-1 narediti vse, da Muri dovolimo čim manj. Na drugi strani smo bili v nekaj situacijah nevarni. Na koncu nas je znova kaznovala prekinitev. Treba je čestitati nasprotniku. Fantom nimam glede želje karkoli očitati. Glede na mojo dostopnost in izčrpne odgovore v preteklosti bi vas v tem trenutkom prosil za razumevanje, s tem poročilom bi se ta tiskovna konferenca zaključila. Glave so prevroče za vsa vaša vroča vprašanja, kaj je bilo in kaj bo. Prosim vas za razumevanje. Mislim, da glede tekme nimam kaj dodati. Zahvaljujem se vam in vas lepo pozdravljam," je po porazu z Muro s 1:2 dejal Rožman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta