Nov praznik na Fazaneriji: Mura pod reflektorji

Tomo Köleš
01.03.2019 20:57

Nogometaši Mure bodo v obračunu z Domžalami prvič v zgodovini stadiona Fazanerija odigrali tekmo pod umetno svetlobo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rojeni Domžalčan Luka Šušnjara bo v Murinem dresu skušal ponoviti jesenski dosežek, ko je Domžalam zabil dva gola.
Aleš Cipot

Razburjenje po dramatičnem derbiju med Mariborom in Muro se je komaj poleglo, v Pomurju pa je že novo zatišje pred viharjem. V uvodnem srečanju 21. kroga prve lige se bodo danes ob 17. uri na soboški Fazaneriji pomerile Mura in Domžale. Glede na strast domačih ljubiteljev nogometa in njihovo fanatično podporo svojemu klubu bi bila ta tekma že sama po sebi velik dogodek v Murski Soboti, a tokratni dvoboj se bo zapisal z ogromnimi črkami v anale ne samo pomurskega nogometa, ampak celotnega slovenskega.
Nogometaši Mure bodo namreč na svoji Fazaneriji prvič v zgodovini odigrali uradno tekmo pod reflektorji. To bo dogodek, ki so ga Pomurci čakali in o njem razpravljali že desetletja, nocoj pa bo postal resničnost. Zato ga bodo pri klubu iz Kopališke 45 tudi ustrezno zaznamovali. Uradna otvoritev reflektorjev bo ob 16.30, ko bodo na glavni tribuni nastopili udeleženci delavnice Govoreči bobni. Ob 16.45 bo nato glavni del otvoritve z nagovoroma župana mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška in predsednika NŠ Mura Roberta Kuzmiča. Na Fazaneriji so reflektorje že preizkusili in vsi tisti, ki so bili temu priča, pravijo, da je šlo za prvovrstno vizualno izkušnjo.
Zato je jasno, da se bodo na stadion spet zlile množice, po pričakovanju naj bi bilo gledalcev nekje med 3500 in 4000. Več ne, ker Domžale enostavno nimajo množične organizirane podpore navijačev kot denimo Maribor ali Olimpija. Sedaj je samo še na nogometaših obeh moštev, da s svojo igro nadgradijo ta praznik. Oba kluba sta si nabrala dodatno samozavest že v prejšnjem krogu. Mura se je vrnila s točko iz vročega Ljudskega vrta - brez sodniških napak bi morda celo odnesla tri -, Domžalčani pa so razbili Rudar s 6:2 in so videti močnejši kot jeseni.
Oba kluba sta jeseni postregla tudi z norima medsebojnima dvobojema. Mura je v prvem ob sloviti raboni Nina Kouterja slavila s kar 5:1, v drugem pa so Domžalčani z dvema igralcema manj vodili že z 2:0, na koncu pa črno-belim prepustili točko, ko je dvakrat zadel Rok Sirk. Sedaj bo pot do obeh golov še dodatno osvetljena. "Čaka nas zahtevna naloga, a verjamem, da se lahko tokrat precej bolje zoperstavimo nasprotnikom," poudarja domžalski branilec Gaber Dobrovoljc. "Čeprav vemo, da bo težka preizkušnja, menim, da imamo dovolj kakovosti in izkušenj, da ob pravem pristopu in podpori naših pristašev dobimo vse tri točke," pa izpostavlja Nino Kouter.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta