Odzval se je Oliver Bogatinov, odstavljeni športni direktor vijoličastih: "Nekomu se je strašno mudilo. Kar bo novi direktor sejal, bo tudi žel"

M. D.
24.02.2021 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oliver Bogatinov pravi, da je v večini ponosen na opravljeno delo v Ljudskem vrtu, črna pika ostaja izpad vijoličastih iz kvalifikacij za evropsko ligo proti Colerainu. 
Andrej Petelinsek

Zdaj že nekdanjega športnega direktorja smo dopoldne prosili za odziv, potem ko so ga odslovili z mesta vodje stroke pri NK Maribor. V celoti objavljamo sporočilo nekdanjega športnega direktorja Oliverja Bogatinova, ki nam ga je poslal v poznih popoldanskih urah:

"Javnost obveščam, da sem na dan 24. 2. 2021, v jutranjih urah, sporazumno prekinil sodelovanje z NK Maribor  v vlogi športnega direktorja kluba. 

Ker sklepa o razrešitvi in razlogov zanj nisem nikoli prejel drugače, kot jih prebral preko medijev,  sem se tudi primoran odzvati na medijske zapise, ki so očitno v nasprotju s samimi dejstvi.

Sliko in resnico o tem, zakaj hitenje z objavo in ustvarjanje medijskega linča, si lahko ustvari vsak posameznik sam. Nekomu se je strašno mudilo. Včeraj je priprava na današnjo tekmo potekala po ustaljenem protokolu, v večernih urah pa je sledil šok

Sam lahko povem, da sem ponosen in hvaležen za  333 dni delovanja v klubu. 

Ponosen in hvaležen sem, da smo v marcu 2020 s 4. mesta na lestvici, ko smo zaostajali tako za Olimpijo, Aluminijem in Celjem, uspeli prehiteti Olimpijo, vendar žal končali drugi. 

V tem času smo uspeli prilagoditi stroške delovanja prve ekipe novim razmeram, a hkrati investirali v mlade igralce. Trenutna prva ekipa šteje v povprečju 5 let manj kot lanska prva ekipa.

 V novi sezoni smo tudi pridobili dva mlada reprezentanta, Kolmaniča in Matka. Slednji je postal tudi Vijolični bojevnik, kar kaže, da tudi navijači pozdravljajo njegov prihod v klub, za prvega pa sem zelo uspešno zaključil pogajanja o prestopu, o katerem boste obveščeni v naslednjih dneh.

Uspešno sem nastavil pomlajevanje ekipe in racionalizacijo poslovanja. Proces se je začel z odhodi nekaterih igralcev, a kljub temu smo letošnjo sezono prezimili na prvem mestu in prepričan sem, da bi tam tudi končali prvenstvo.  

Proces bi nadaljeval tudi od junija dalje, ko preteče nekaj 'težkih' starih pogodb, in bi se tako prilagodili novim razmeram s ciljem osvojitve naslova prvaka. V tem duhu je tudi potekal proces podaljševanja pogodb. 

Edino, na kar nisem ponosen, je izpad na prvi  oviri v evropskem tekmovanju, in na tem mestu bi se še enkrat opravičil za ta izpad vsem navijačem. To je bil eden težjih trenutkov v moji karieri. 

V slogu nekaterih drugih zapisov se moram tudi sam posuti s pepelom, saj sem kriv, ker sem v letu 2021 pripeljal v klub pomočnika, ki je ob močni podpori konstantnih sil, ki delujejo izven uradnega dela kluba, v slačilnico vnesel nemir in porušil red. Novemu športnemu direktorju želim, da tisto, kar bo sejal, bo tudi žel.  Klubu pa, da uspešno nadaljuje z zastavljenimi smernicami in na začrtani poti.  

Oliver Bogatinov"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta