Preveč neumnih napak in pretežek dres: nogometaši Maribora z avtoceste na makadam

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.07.2020 20:00

Sergej Jakirović se boji le boga, priznava pa, da je njegovo moštvo daleč od šampionske podobe. Vijoličastim se lahko v finišu sezone izmuzne celo tretje mesto, zadnje, ki zagotavlja poletje v Evropi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares na štajerskem derbiju vijolic ni uspel obdržati v troboju za naslov.
Andrej Petelinšek

Nenavadna je bila ugotovitev Sergeja Jakirovića po porazu, njegovem tretjem v prvi ligi, skupno pa devetem nogometašev Maribora v tej sezoni. "Odigrali smo dobro tekmo," je, čeprav je Celje iz Ljudskega vrta odneslo zmago z 2:1, ocenil med epidemijo ustoličeni trener vijoličastih, razloge za poraz iskal v pomanjkanju sreče, ki je bilo najbolj očitno pri avtogolu Gregorja Bajdeta. Pa je novo luknjo v klavrno sezono sicer najuspešnejšega slovenskega kluba res navrtala samo nesreča? "Na koncu je treba srečo zaslužiti. Res se mi ni treba pritoževati, v primerjavi s četrtkom v Sežani, ko sem jasno rekel, da smo zamočili, so tokrat igralci dali vse od sebe. To je zame najpomembnejše. Seveda pa je to šport, nasprotnik ima svoje načrte, želi vzeti točke. To se dogaja v nogometu," odgovarja Jakirović.

Celje je sklatilo Maribor s prestola za najboljšo ekipo v regiji.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta