Samo Mura lahko napolni Stožice

Tomo Köleš
23.11.2018 17:49

Kar osemnajst avtobusov iz Murske Sobote, nešteto kombiniranih in osebnih vozil, masovni prihod iz drugih krajev Slovenije, 10 tisoč gledalcev na osrednjem državnem stadionu ... Dvoboj za naslov prvaka?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Cipot

Ne, samo tekma 17. kroga med Olimpijo in Muro. A armada zvestih navijačev črno-belih, dobre igre Sobočanov in Ljubljančanov, najboljša strelca v obeh klubih ter praznovanje 30-letnice navijačev zelenih Green Dragonsov so okoliščine, ki so poskrbele za to, da je današnje srečanje drugouvrščene Olimpije (32 točk) in tretjeuvrščene Mure (22) postalo športni in kulturološki fenomen Slovenije. 

Skupine navijačev Mure pridejo z vse Slovenije

Že samo iz Murske Sobote oz. Prekmurja naj bi se v Ljubljano odpravilo blizu 2000 privržencev črno-belih (odhod avtobusov bo ob 16. uri izpred BTC-ja), manjše organizirane skupine pristašev Mure pa so že napovedale prihod iz Kočevja, Kranja, Nove Gorice, Slovenskih Konjic in drugih krajev naše države. Če k temu prištejemo še številne Prekmurce oz. Pomurce, ki živijo v prestolnici, lahko pridemo do zaključka, da bo Muro v Stožicah podpiralo blizu 4000 njenih privržencev, kar bo prav gotovo rekord za gostujoče slovenske ekipe v Ljubljani. 

Aleš Cipot
Aleš Cipot
Aleš Cipot
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta