Vrnitev odpisanih: Dervišević in Bajde spet kandidata za vijoličasto enajsterico

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.09.2019 18:30

Reprezentančni premor ni pozdravil vseh poškodb, je pa prestopni rok ponudil nove stare moči nogometašem Maribora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dervišević in Bajde še čakata na prvi nastop v sezoni.
Sašo Bizjak

Ne le za počitek, tudi za celjenje ran, ki jih je prineslo dolgo poletje z vzporedno plovbo na domači in evropski fronti, naj bi v Ljudskem vrtu izkoristili reprezentančni premor. Jim je uspelo? Delno. Nogometaši Maribora so se spočili, a zasedba ni stoodstotna. Po dveh tednih sta se na treninge vrnila Rudi Požeg Vancaš in Špiro Peričić, je pa za sobotno tekmo, ko bo pod Kalvarijo gostoval vodilni Aluminij, pod velikim vprašajem nastop Roka Kronavetra. Na bolniški sta še Martin Milec in Aleksander Rajčević. Po pretresu možganov, ki ga je utrpel na zadnji tekmi pred premorom v Domžalah, se je v ponedeljek na treninge vrnil Kenan Pirić. "Potem ko se v začetku tedna še ni najbolje počutil, je zadnja treninga opravil brez težav. Imamo še nekaj časa, najverjetneje bo pripravljen," o nastopu prvega vratarja na sosedskem derbiju razmišlja trener Darko Milanič.
Po koncu prestopnega roka se je štajerska zasedba vendarle okrepila. Z znanimi obrazi. "Ker se Amirju Derviševiću in Gregorju Bajdetu poskus, da bi zamenjala sredino, ni posrečil, sta od tega tedna spet zraven, da se na njiju računa. Na vso moč si bosta skušala izboriti postavo. Videla sta, kako težko je najti nekaj. Vsi bomo morali delati, da se spet vklopita, nadoknadita, kar sta zamudila v zadnjih treh mesecih," je oznanil Milanič. Dervišević in Bajde sta bila praktično odpisana, v tej sezoni nista igrala, ni ju bilo na seznamu potnikov za evropska gostovanja. "Postajala sta vedno bolj nervozna, kar je razumljivo in logično. Zdaj pa je želja velika. Ko se z njima pogovarjaš in ju gledaš na treningu, vidiš, da jima nič drugega ne preostane, kot da priložnost zagrabita," pravi njun trener.
Bo Dervišević, najboljši podajalec prejšnje sezone, dobil priložnost že v soboto? "Amir v odličnih formi, psihičnem in fizičnem stanju nam lahko pomaga. V tem trenutku tej odličnosti še ni blizu. Bomo pa naredili vse, da bo čim prej konkurenčen," odgovarja Milanič. V zadnjem tednu je Primorec na štajerski klopi nekoliko bolje spoznal zadnjo okrepitev vijoličastih. Nemanja Mitrović je z ognjenim krstom opravil že v Domžalah. "Nemanja je pravi profesionalec, nanj se lahko zaneseš. Razume zadeve, zna se obnašati in trenira zelo zavzeto, dela vse, da bi pomagal moštvu. Kaj bo čas prinesel, se bomo pogovarjali kasneje, sem pa tu, da mu dam podporo," o osrednjem branilcu pravi Milanič.
Pred manj kot letom je nekdanji kapetan Slovenije ugotovil, da nogometna reprezentanca potrebuje trenutek, ko bodo navijači spet vzeli v roke zastave in šale. Z zmagama proti Poljski in Izraelu v kvalifikacijah za Euro 2020 je to dočakala. "Tudi tisti, ki nismo bili na tekmah, smo doma navijali s šali in zastavami. Tri zmage so to, kar potrebujejo fantje in navijači," je bil uspeha vesel Milanič. Še bolj pa primerjave med igro Slovenije in Maribora. Reprezentanca se je Poljakov lotila na podoben način kot vijoličasti Ludogorca. "Matjaž Kek in NK Maribor sta vse svoje uspehe doživela na tak način. Drugi so imeli način, ki je lahko bil všečen, ni pa se izkazal za uspešnega. Prepričani smo, da je to v naših razmerah edina prava pot. Ta način ne pomeni, da nočeš napadati in zabijati golov, ampak delaš v obrambi in napadu super stvari," je pribil Darko Milanič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta