Bralni klub Onkraj zarje: Pogovori o knjigah se včasih kar ne končajo

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.05.2023 04:10

V ptujski knjižnici se srečujejo članice bralnega kluba, ki jim pri branju svetujeta sodelavca knjižnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lansko jesen je v ptujski knjižnici zaživel bralni klub Onkraj zarje.
Slavica Pičerko Peklar

Vsak tretji četrtek v mesecu ob 10. uri se v ptujski knjižnici srečujejo članice bralnega kluba. Ta je zaživel lansko jesen, na sedmem srečanju pa so bralke razpravljale o knjigi Lepotica s pomarančami. Roman, ki ga je napisal norveški pisatelj Jostein Gaarder, je sicer resda v osnovi namenjen najstnikom, a kot so v pogovoru povedale bralke, so ga z užitkom prebrale, saj odpira velika vprašanja o smislu življenja in vesoljnem svetu.

Slavica Pičerko Peklar

"Kar nekaj sodelujočih v tem našem bralnem krožku nas je tudi rednih bralk Bralne značke za odrasle, ki jo že leta organizirajo v ptujski knjižnici, kjer ima branje za odrasle tudi svoje korenine. Že dolgo smo razmišljali o takem krožku, kjer bi o prebranem tudi spregovorili, predstavili svoje poglede na prebrano. Zdaj sta z nami Anja in Gregor, ki nam pomagata z izborom knjig in tudi sodelujeta v naših pogovorih, ki se včasih kar ne končajo," pravi znana ptujska kulturna delavka Viktorija Dabič.

Slavica Pičerko Peklar

Ptujski klub bralcev, za zdaj bralk, so poimenovali Onkraj zarje po noveli Ivana Potrča, po katerem nosi ime tudi osrednja knjižnica. "Doslej smo imeli sedem srečanj, prvo je bilo uvodno, namenjeno spoznavanju, zdaj pa čas druženja namenjamo prebranim knjigam. Za vsako srečanje običajno izberemo eno knjigo, doslej smo prebirali knjige Nenavadna bralka Alana Bennetta, Zgodovina ljubezni Nicole Krauss, Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov Mary Ann Shaffer, Orkester za poljube Ferija Lainščka, Tesnoba do roba švedskega pisatelja Fredrika Backmana in nazadnje Lepotica s pomarančami norveškega pisatelja in filozofa Josteina Gaarderja," pravita Anja Ogrizek in Gregor Korošec, ki sodelujeta z bralkami in dodajata, da je to ena najlepših zadolžitev, ki jih opravljata.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta