Danes v Štajercu: Ponosni na diamantnega maturanta

Damijan Toplak Damijan Toplak
14.08.2019 06:02

V občini Hoče - Slivnica so letos dobili diamantnega maturanta, saj je Matic Smogavec osvojil prav vse točke na poklicni maturi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan in Matičev sosed Marko Soršak je Maticu Smogavcu z veseljem predal priložnostno darilo. 
Igor Napast

Občina Hoče - Slivnica se lahko pohvali, da ima od letos tudi diamantnega maturanta. Devetnajstletni Matic Smogavec, ki je obiskoval Tehniški šolski center (TŠC) na Teznem v Mariboru, je namreč letošnjo poklicno maturo opravil z vsemi 23 točkami. Tako je Matic pretekli petek iz rok hoško-slivniškega župana dr. Marka Soršaka prejel priložnostno darilo. Župan, ki je tudi Matičev sosed, pa mu je ob tem iskreno čestital in mu zaželel čim več uspeha na njegovi prihodnji študijski poti, ko bo na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) obiskoval študijski program mehatronike. "Vsako priznanje, tudi to občinsko, mi veliko pomeni. To je potrditev, da je nekdo opazil moj trud in je vzpodbuda za naprej," je dejal diamantni maturant.

Imel bi lastno podjetje

Matic Smogavec razmišlja, da bi čez čas ustanovil lastno podjetje. 
Igor Napast
Občinsko priznanje ob nazivu diamantnega maturanta mu veliko pomeni. 
Igor Napast

Najljubša matematika in fizika

V svoji zdaj že prejšnji srednji šoli je pogrešal več praktičnega znanja. Meni tudi, da jih je le kakšna desetina natančno vedela, zakaj so se šli tja izobraževat. Po drugi strani pa poklici iz smeri strojništva postajo v družbi vse bolj cenjeni in se na nekoga, ki se odloči za tovrstno šolanje, ne gleda več zviška. Njegova najljubša šolska predmeta sta bila sicer matematika in fizika. Imel je srečo, pravi, da ga njegovi starši niso zavijali preveč v celofan in je lahko preizkušal drugačne in nove zadeve. "Boljše je, če se učiš na napakah drugih, a tudi, če se na svojih, ni nič narobe," je dejal Matic in pripomnil, da sicer redno preverja dogajanje na mobilnem telefonu in računalnikih, pa tudi na družbenih omrežjih je dejaven, a s temi stvarmi ne pretirava. Rajši se z družbo dobi v živo, pravi, ne p,a da bi živel v nekem svojem virtualnem svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta