Dobrodelni projekt: "Lučke" vsem slovenskim porodnišnicam

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
06.03.2022 19:00

V ptujski porodnišnici so se razveselili najsodobnejše naprave za zdravljenje zlatenice pri novorojencih. Dobrodelni projekt T-2 ljubi življenje v sodelovanju z društvom Slojenčki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Pičerko Peklar

V Splošni bolnišnici Ptuj so se lansko leto rodili 903 otroci, kar je osem odstotkov več kot leto poprej in je največji porast rojstev med vsemi slovenskimi porodnišnicami. "Letos smo imeli že 127 porodov, v naši bolnišnici se je v samo dveh mesecih rodilo 30 otrok več kot v istem obdobju lanskega leta," je bila na petkovi predaji najsodobnejše naprave za zdravljenje zlatenice pri novorojencih ponosna Damijana Bosilj, predstojnica ginekološko-porodnega oddelka, in dodala, da je pri približno desetini novorojencev potrebna fototerapija, zato so najsodobnejše naprave še kako veseli. To so prejeli v okviru dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, ki že od maja lani poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki.

Odzvali so se klicu dobrodelnosti

Napravo BL70 je bolnišnici predala družba T-2. Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe, je ob predaji poudaril, da dobrodelni projekt poteka že peto leto, lani pa so v skrbi za najmlajše združili moči z društvom Slojenčki: "V letu 2020 smo zaključili s predajo treh reševalnih motorjev, ki smo jih za reševanje življenj namenili vsem trem velikim slovenskim bolnišnicam, ki imajo organizirano tovrstno pomoč. Zdaj pa smo vso pozornost usmerili k najmlajšim, najbolj ranljivim članom naše družbe. Številni novorojenčki namreč že v prvih dneh svojega življenja potrebujejo vrhunsko zdravstveno oskrbo, zato smo se skupaj z našimi partnerji, zaposlenimi T-2 in uporabniki takoj odzvali klicu dobrodelnosti in zbrali potrebna sredstva, da bi z novimi napravami pomagali društvu Slojenčki in skupaj izboljšali pogoje za zdravljenje novorojencev v vseh slovenskih porodnišnicah. Ptujska porodnišnica je že enajsta, ki ji s podporo društva Slojenčki podarjamo vrhunsko napravo v kompletu s senzorjem, kamero, zaščitnim pregrinjalom in stojalom. Naprava omogoča varno terapijo novorojenčkov z zlatenico s prilagajanjem doze in časa njihovega obsevanja. Nova pridobitev bo zagotovo razveselila tudi mamice, saj jim bo poleg prilagajanja časa terapije, ki ga lahko prekinejo za nego in hranjenje otroka, med samo terapijo omogoča tudi nadzor novorojenčka preko kamere." Kot sta ob prevzemu donacije povedala asist. Jakob Zapušek, dr. med., spec. pediater, in Anica Užmah, direktorica ptujske bolnišnice, so donacije veseli, saj bo pomagala pri uspešnem zdravljenju novorojencev, tako donošenih kot prezgodaj rojenih otrok, ki v prvih dveh tednih potrebujejo zdravljenje z obsevanjem z modro svetlobo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta