Dobrodelnost na Ptuju: Solidarna Pomaranča

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
10.08.2023 07:00

V kolektivu ptujske družbe Pomaranča, ki ima gostinske lokale, restavracijo in hotel, so se odločili, da bodo v ponedeljek delali za pomoč prizadetim v poplavah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darja Lukman Žunec

V kolektivu ptujske družbe Pomaranča, ki ima gostinske lokale, restavracijo in hotel, so se odločili, da bodo v ponedeljek delali za pomoč prizadetim v poplavah. Direktor Ivan Rojs navaja: "Že od začetka poplav smo razmišljali, kako bi lahko pomagali, in se skupaj z zaposlenimi odločili za koncept Solidarna Pomaranča. Tako bomo delali v dobro prizadetih tisto, kar najbolje znamo. Državi bomo pri tem namenili, kar je njenega (DDV), motivirati pa želimo tudi dobavitelje, da nam pomagajo pri surovinah."

Delali brezplačno

Kot še razloži Rojs, bodo izkupiček solidarnega dne razdelili tako, da bo celoten zaslužek v blagajnah od vseh vrst plačil, torej gotovine, kartic in dobavnic, šel v ta namen. Za DDV, torej 12 odstotkov, nakažejo državi, pomoč prizadetim občinam pa bo tako znašala 88 odstotkov vseh izkupičkov 14. avgusta iz vseh štirih njihovih enot. Približno 30 odstotkov tega zneska bodo prispevali zaposleni s svojim neplačanim delom na ta dan, ostalo pa družba Pomaranča.

Družina Rojs in zaposleni v enotah Pomaranče so se odločili za solidarnostno pomoč. 
Darja Lukman Žunec

Zneske bodo javno objavili

"Štirim najbolj prizadetim občinam bomo pomoč nakazali dva dni po zaključku solidarnega dne in zneske nakazil javno objavili," doda Rojs. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta