(FOTO) 7. Salon Sauvignon na Ptuju organizirali kot degustacijsko promenado

Darinko Kores Jacks Darinko Kores Jacks
06.06.2021 11:51
Prilagajanje epidemiološkim razmeram narekovalo drugačen koncept. Udeležba zavidljiva, obisk malo manj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tradicionalno prizorišče v Dominikanskem samostanu je letos samevalo, je pa bilo nekaj stojnic v parku pred njim. 
Darinko Kores Jacks

Tudi vinskim, kulinaričnim in sorodnim družabnim, turističnim, kulturnim, razvedrilnim ... prireditvam so epidemiološke razmere po dolgem času končno spet bolj naklonjene. Za naprej sicer kaže kar dobro, a previdnost nikakor ni odveč, pa tudi (samo)omejitveni ukrepi še niso pozabljeni. Tega se dobro zavedajo tudi organizatorji Salona Sauvignon v najstarejšem slovenskem mestu, obdanem z vinogradi. Tudi takimi, ki dajejo v svetovnem merilu vrhunski pridelek te izvorno francoske sorte, ki pa uspeva praktično po vsem vinorodnem svetu.

Največ vinarjev na kupu se je predstavilo na grajskem dvorišču. 
Darinko Kores Jacks

Prvih pet salonov je potekalo v krožnem hodniku ptujskega Dominikanskega samostana. Lani - v navideznem premoru med obema valoma epidemije covida-19 - na arkadnem dvorišču večjega Minoritskega samostana. Letos so se organizatorji odločili obiskovalce in predstavljajoče se vinarje minulo soboto razpršiti po raznih koncih mesta in tudi tako zmanjšati možnost prenosa okužb. Z (ne)zaželenimi stranskimi učinki. Širši javnosti namenjeno, a v osnovi strokovno enološko prireditev z ujemajočo se kulinarično in kulturno spremljavo so skušali tako še bolj približati domačinom, hkrati pa spodbudili obiskovalce od drugod k spoznavanju slikovitega mesta.

Sodelujoči gostinski lokali, tudi znana gostilna Ribič, so ponujali tudi kaj primernega za pod zob. 
Darinko Kores Jacks

Čas koronskega lockdowna, zaprtih gostinskih lokalov in turističnih kapacitet ter omejitev gibanja je precej prizadel vinarje, še posebno manjše, bolj butične, ki ne proizvedejo dovolj za prodajo v večjih trgovskih verigah. Morda jih je tudi to spodbudilo k tako množični udeležbi na letošnjem salonu. Prišli so iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel, nekaj družbe so jim - kot že na dosedanjih salonih - delali tudi kolegi iz tujine. Da je taka pestrost in raznolikost magnet za vinoljube, torej ne preseneča. A obiskovalcev od drugod je bilo letos vendarle manj kot minula leta, razpršeni razstavljavci pa so nekoliko pogrešali tudi običajno družabnost. 

Nekaj stojnic so postavili v na trgu strogem centru mesta, nasproti mestne hiše. 
Darinko Kores Jacks
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta