(FOTO) Ponedeljki so za ustvarjanje, druženje podeželskih žena in deklet

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
15.12.2019 03:41

V Lancovi vasi društvo podeželskih žena in deklet združuje 90 članic, ki se lotijo vsakega izziva. Letos so za občino izdelovale voščilnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Članice Društva podeželskih žena in deklet iz Lancove vasi
Slavica Pičerko Peklar

Po štirih urah ustvarjalnega druženja je bila kuhinja v vaškem domu Lancova vas videti kot najbolj nepospravljena otroška soba, a s skupnimi močmi so jo članice domačega Društva podeželskih žena in deklet spravile v red, v sosednjo sobo pa previdno odnesle še nekaj deset novoletnih voščilnic.

Slavica Pičerko Peklar

V dobri družbi je vse lažje

"Župan občine Videm se je, potem ko je videl naše izdelke, odločil, da bomo letos me izdelale novoletne voščilnice, in ponedeljkova srečanja so zdaj namenjena temu. Dobro nam gre, zadovoljne smo, a brez Zvonka in Verene, naših mentorjev, ne bi bile tako ustvarjalne," je v pozdrav povedala Jožica Maroh, ki je preteklo pomlad prevzela vodenje društva. To povezuje že blizu 90 članic. "Delujemo že šestnajst let in vso preteklo obdobje nas je vodila Katica Krajnc, zdaj naša častna članica, ki ta čas, ker ji malo nagajajo roke, kar s sušilnikom za lase suši lepilo na teh naših izdelkih," so se razgovorile ženske iz Lancove vasi, ki na srečanja, če se le da, pridejo peš, če se pripeljejo z avtomobili, pa tista, ki vozi, vzame s sabo še kakšno sosedo.

Zvonko Mikša se veseli tedenskih srečanj v Lancovi vasi.
Slavica Pičerko Peklar
Slavica Pičerko Peklar

​Angelčki iz filca spretnih gospodinj

Kdaj so se njihove poti prekrižale z Zvonkovimi in Vereninimi, niti ne vedo več, a sodelujejo že dobra tri leta in mojstra izdelovanja rož iz papirja sta zdaj njihova mentorja. "Zakonca Mikša sta z dornavskega konca prinesla nov ustvarjalni veter. Imata toliko idej, da jima je kar težko slediti. Zvonko zdaj že natanko ve, kaj gre kateri najbolje od rok, in tako tudi razdeli delo med nas. Kot v kaki manufakturi smo. Ene lepijo, druge barvajo, tretje pišejo, nekatere so vešče s škarjami, druge bolj jezične, a vsaka dobi svojo zaposlitev, in kar je največ vredno, zna nas pohvaliti, pa tako še raje hodimo na ta naša druženja," pravijo ženske iz Lancove vasi.

Anča Malek je mojstrica za ovijanje z vrvico.
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta