(FOTO) Ptujsko spomladansko čiščenje okolja

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
06.04.2019 12:01

Akcije se udeležijo stari in mladi in med pobiranjem smeti jim dan mine kot bi mignil. Največkrat se v naravi znajde različna embalaža in plastiki bo res treba reči - stop.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spomladanska čistilna akcija v ptujski mestni občini.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Možakarji iz Spuhlje, ki so se udeležili današnje čistilne akcije v Mestni občini Ptuj, so povedali, da so člani šahovske sekcije, a jim ne gre dobro le prestavljanje figur na šahovnici, pač pa tudi pobiranje smeti, ki jih je ob državni cesti, ki pelje skozi njihovo vas kolikor hočeš. "Največ je ob cesti najti plastike in različne embalaže, najde pa se tudi kdo, ki v obcestni jarek odvrže škatle z nevarnimi odpadki," so povedali osnovnošolci, ki so se pridružili akciji in v družbi starejših sovaščanov prečesali svet tam v Brstju. Da je na parkirišču pod ptujskim gradom trava že kar dobro skrila manjše odpadke, so med čiščenjem okolja, ugotovili tisti, ki so se odzvali povabilu osnovne šole Olgica in poskrbeli za lepše okolje v šolski okolici. Člani različnih društev in prebivalci vseh osmih četrtnih skupnosti so prečesali Ljudski vrt, obrežje Drave, parkovne in parkirne površine. Šolarji so poskrbeli za bolj urejena šolska okolja, dijaki že pred dnevi za lepšo okolico Šolskega centra na Vičavi. Mestna občina Ptuj je tradicionalno čistilno akcijo, ki se je vsako leto udeleži kar lepo število občanov, organizirala v sklopu vseslovenske prostovoljske akcije 10. dan za spremembe, udeležencem pa se je pridružila tudi županja Nuška Gajšek. Za vse prostovoljce so bile na razpolago zaščitne rokavice in vreče za smeti ter malica, poskrbljeno pa je bilo tudi za odvoz odpadkov z zbirnih mest.
Spomladanske akcije čiščenja okolja te dni potekajo tudi po okoliških občinah, pa so tako za lepše okolje poskrbeli že v Središču ob Dravi, v Ormožu, Zavrču in še nekaterih občinah Spodnjega Podravja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta