Gostje Šebekove domačije niso le številke

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
13.02.2020 15:37

Družina Ozmec iz Senešcev pri Veliki Nedelji se že tri desetletja posveča turizmu in mizarstvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med turisti so na kmetiji Šebekovih (Ozmec) priljubljene lične glamping hiške.
Darja Lukman Žunec
Ozmečevi so v enega od kotičkov prenesli vzdušje stare hiše.
Darja Lukman Žunec

Avgust in Sonja Ozmec ter hčerka Sonja in sin Mitja z družinama poskrbijo, da se na njihovi turistični kmetiji gostje dobro počutijo, hkrati vsi poprimejo za delo v mizarski delavnici. Pred kratkim jo je od očeta prevzel Mitja, ki mu odlično gre od rok oblikovanje manjših lesenih izdelkov, od kuhalnic do pladnjev ter spominkov, za katere ima certifikate blagovne znamke Jeruzalem Slovenija in ki jih ponujajo v prodajnem kotičku.

Začeli v dnevni sobi

Sonja Ozmec se je za turizem odločila pred 30 leti, ko je kot trgovka v Mercatorju ostala brez službe. Pravi, da je bilo to dobro, saj se sicer ne bi tako pogumno podala na novo pot, ki ji je ves čas prinašala veliko izzivov, a tudi zadovoljstva: "Začeli smo s tremi mizami v nekdanji dnevni sobi, ki smo jo preuredili v jedilnico. Že nekaj časa smo si želeli urediti vinotoč, saj imamo veliko svojega vina. Na začetku smo imeli le kakih 700 trsov, danes jih imamo 5500. Leta 1996 smo ugotovili, da bi gostje radi pri nas tudi prespali, zato smo uredili prve sobe. Postopoma smo jih prizidali osem in dva apartmaja. Ker smo imeli vse več avtobusnih izletnikov, smo razširili še jedilnice."

Med turisti so na kmetiji Šebekovih (Ozmec) priljubljene lične glamping hiške.
Darja Lukman Žunec

​Dejavni v združenju

​Orali so ledino med turističnimi kmetijami v Sloveniji, saj so ves čas zelo dejavni člani njihovega združenja. Hči Sonja je pred kratkim to vseslovensko združenje predstavljala na sejmu Alpe Adria turizem v Ljubljani.

Na kmetiji imajo kotiček s ponudbo lesenih izdelkov.
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta