Jogijska mojstrica v Sveti Ani našla mir in pravo energijo

Aleksandra Papež
13.03.2021 05:25
V mirnem okolju Svete Ane v Slovenskih goricah že nekaj časa biva in dela Devi Mohan, znana jogijska mojstrica. Po več letih potovanj in dela na različnih koncih se je z družino ustalila v tem okolju, iz katerega pa preko različnih kanalov v tem času lahko doseže ves svet.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Devi Mohan Foto: Osebni arhiv
Osebni Arhiv

"Moja babica je bila Ana, in ko sva z možem obiskala Sveto Ano, sva tukaj začutila posebno energijo. Narava, prijetni ljudje, spokoj. Veliko sveta sva že videla, ampak tukaj je poseben mir, točno tak, kot ga potrebujemo," pravi. Nasploh tudi v teh težkih časih potrebujemo predvsem mir in ljubezen v sebi, je prepričana. O tem predava, uči tudi svoje sledilce v spletnih delavnicah.

Moža opazila med 350 ljudmi

Z jogo se je v vlogi učiteljice srečala na delavnici leta 2007. "Na svoji prvi joga delavnici v Dubaju, kjer sem postala tudi inštruktorica joge, sem spoznala Mohanjija, svojega duhovnega vodjo, ki je kasneje postal tudi moj mož. Med 350 ljudmi sem ga opazila, res nekaj posebnega," opiše Devi, ki si želi z možem na Sveti Ani urediti tudi duhovni center, katerega namen bo ljudem pomagati, da znova najdejo sebe. Po rodu je Devi sicer iz Hrvaške, je tudi vodja in učiteljica na Himalayan School of Traditional Yoga in pripravlja delavnice tradicionalne joge, meditacije in seminarje po vsem svetu. Delala je tudi kot prevajalka, še preden je uresničila svojo željo po študiju v tujini in se uspešno vpisala na John Cabot University v Rimu ter kasneje študirala še v Ameriki.

Pred leti je pričela s poučevanjem joge v eni od šolskih učilnic Foto: Osebni arhiv
Arhiv Devi

Zagovornica pravic žensk

Sodeluje pri številnih projektih in v organizacijah, ki se zavzemajo za mir, in je govornica na dogodkih za boljši položaj žensk po svetu. Pa tudi na Sveti Ani so ju večkrat obiskali posamezniki iz Nizozemske, Belgije, Londona, Srbije, Danske in Avstrije. Potem ko je spoznala svojega moža, je kmalu postala tudi predstavnica njegove organizacije Mohanji Foundation, leta 2018 je bila v imenu omenjene organizacije tudi govornica na velikem zasedanju predstavnikov svetovnih religij v Torontu. Leta 2019 sta z Mohanjijem ​ pripravila večje srečanje na Otočcu, ki so se ga udeležili ljudje iz vse Evrope. Lanskoletne načrte o večjem srečanju v Ljubljani pa sta zaradi epidemije morala odpovedati.

Devi Mohan s soprogom Mohanjijem. Foto: Arhiv Devi
Arhiv Devi

Zdravljenje z lastno energijo

"Mohanji se ne izpostavlja rad, njegova energija je zares posebna, zdravilna in na tak način jo tudi deli, jaz pa sem se že pred tem ukvarjala z govorništvom, se gibala v mednarodnih vodah, tako da sva se tudi na tak način obogatila. Res poseben blagoslov," pojasni. Z družino večkrat obiščejo Indijo, saj ima hčerka Mila tam tudi stare starše. In kaj jo je spodbudilo k tako aktivnemu zavzemanju za boljši jutri? "Leta 1991 je moja družina izgubila vse, ko so nas prisilno preselili v Srbijo. V tistem obdobju lakote in ponižanja sem si kot 14-letna deklica obljubila, da ne bom žrtev razmer, ampak si bom povrnila dostojanstvo skozi izobrazbo in zavzemanje za mir ter boljši svet, da nobenemu otroku več ne bi bilo treba skozi to, kar sem doživela sama," je odločna Devi, ki je tudi predsednica mednarodne dobrodelne organizacije ACT Foundation.

Ob vsem tem pa je tudi motivacijska duhovna govornica in obvlada posebne metode zdravljenja z lastno energijo. Leta 2008 je Devi igrala tudi v indijskem filmu Foreignchi ​Patlin. Film je bil ob izidu zelo priljubljen in ji je prinesel tudi posebno nagrado Rashtra Bhushan Award.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta