Jutri in v soboto na Ptuju: Iz Zvezanega rocka v dvodnevni festival

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
22.08.2024 17:00

"Zvezali smo glasno, likovno umetnost in otroške delavnice," pravijo pri ZKD Ptuj. Osrednja nit festivala bo revitalizacija dvorišča Narodnega doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Narodni dom Ptuj, kjer se bo na dvorišču dogajalo marsikaj.
Peklar Slavica Pičerko

Zveza kulturnih društev (ZKD) Ptuj je dosedanji dogodek Zvezani rock preoblikovala v Zvezani festival, dvodnevno festivalsko prireditev, ki bo potekala ta konec tedna, 23. in 24. avgusta, na dvorišču Narodnega doma na Vošnjakovi ulici. "Zvezali smo glasno, likovno umetnost in otroške delavnice," pravijo pri ZKD, ki so se jim pri organizaciji pridružili Eci Peci kreativno gledališče, kavarna Bodi in Mestna občina Ptuj. Osrednja nit festivala bo revitalizacija dvorišča Narodnega doma, kjer bo celotno dogajanje tudi potekalo. 

Jutrišnji program se bo začel ob 10. uri, ko bo Eci Peci kreativno gledališče izvedlo delavnico za otroke, v kateri se bodo igrali grafitarje. Istočasno bodo potekale tudi stenske poslikave ilustratorja Marka Horvata, aktivnega člana Društva likovnih umetnikov Maribor. Njegova letošnja stenska poslikava na dvorišču Narodnega doma bo nadaljevanje lanske pustno-etnografske teme. Pomagali mu bodo lokalni prostovoljci, s katerimi bodo skupaj - z večletnimi posegi - revitalizirali dvorišče. Ob 20. uri se bo pričel glasbeni program, na katerem bodo nastopili domačini Animalo, Celjani Demm in Delta Riff iz Ljubljane. 

Glasbeni večer se obeta tudi v soboto. Ob 20. uri bo nastopil Hotel Groove, DJ kolektiv, sestavljen iz štirih artistov: Rikker & Robbija, Netcha in Labza. Delovati so začeli leta 2022 z namenom nadaljevanja in širjenja nekoč že uveljavljene underground scene house in electro glasbe na Ptuju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta