Katarini Rajšp voščili za 103 leta. Vse življenje je trdo delala na kmetiji

Marjan Toš
10.12.2022 04:20

Vse življenje živi gospa častitljive starosti v Zgornjem Porčiču. Vesela je, da sedaj hči z možem nadaljuje družinsko tradicijo kmetovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavljenka Katarina Rajšp v družbi domačih in gostov
Arhiv Občine Sv. Trojica

Ob visokem in pri nas redkem življenjskem prazniku, 103. rojstnem dnevu, so Katarini Rajšp iz Zgornjega Porčiča poleg njenih domačih, sorodnikov, znancev in mnogih sosedov, ki so ponosni, da v njihovem kraju živi krajanka, ki je dočakala tako visoko starost, voščili tudi predstavniki občine in nekaterih organizacij. Slavljenko so obiskali podžupan občine Sveta Trojica Smiljan Fekonja, svetovalka občinske uprave Lyra Jeler, predsednik trojiških upokojencev Darko Perko in predsednik Občinske organizacije Rdečega križa Jože Časar s sodelavko Lojzko Kurnik. Ob tej priložnosti je dobila veliko šopkov rož in seveda rojstnodnevno torto.

Katarina Rajšp se je rodila 24. novembra 1919 v Zgornjem Porčiču, kjer je preživela otroštvo, mladost, zrela leta in zdaj v varnem domu v miru preživlja častitljivo starost. Poročila se je z Alojzom Rajšpom, ki je umrl leta 1991. V zakonu sta se jima rodila hčerka Marjanca in sin Feliks. Vesela je njunih obiskov, še bolj pa je srečna, ko jo obiščejo njene vnukinje Polona, Alenka, Metka, Klara in Darinka ter vnuk Robi. Ima tudi že štiri pravnukinje in tri pravnuke. Katarinine rojstne hiše ni več, saj sta hčerka Marjana in njen mož Milan zgradila lepo novo hišo, v kateri ima slavljenka na jesen življenja svoj varni kotiček in dobro oskrbo. Katarina Rajšp je vse življenje trdo delala na osemhektarski kmetiji in skrbela za družino. Vesela je, da je kmetija ostala in da hčerka z možem nadaljuje družinsko tradicijo kmetovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta