Likovniki spali v oljčnih nasadih

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
21.08.2022 05:40

Mednarodna likovna kolonija Konrada Krajnca, lastnika galerije v Lenartu, tudi to poletje na Krku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeleženci kolonije  
Galerija Konrada Krajnca

Tudi letos se je umetnik in lastnik galerije v Lenartu Konrad Krajnc odločil, da mlade likovnike popelje k izviru ustvarjalnosti na morski obali. "Kolonija je kot običajno potekala v naravi, ob morju, v vasici Županje pri mestu Dobrinj. Tu so lahko uporabili osnovne principe skladanja likovnih elementov, ki so jih spoznali že med ustvarjanjem v galeriji," nam je zaupal Konrad Krajnc. Spali so v šotorih v oljčnem nasadu, kar je povezano z oljko kot simbolom miru, očiščenja, moči in zmage. Iz Lenarta so se večdnevne kolonije, ki je potekala v začetku julija, udeležili Teo Grah, Gaja Rojs, Tjaša Rojs, Mari Kramberger, Asja Žgeč, Nina Lorenčič in Zoja Lorber. Iz Hrvaške pa Jana Kostić, Nadja Kostić, Gabi Latinović in Mojca Smodej.

"Med kolonijo je nastalo 62 likovnih del v tehniki akrila, ki so bila nato razstavljena na Krku. Veseli smo, da se je razstave udeležilo kar nekaj Slovencev, tudi iz Lenarta," je dejal Konrad Krajnc. Razstavo je otvoril župan Dobrinja Neven Komadina, udeležili pa so se je tudi starši sodelujočih otrok, ki tako vidijo plod otrokovega dela v času kolonije. Seveda ni manjkalo časa za igro, druženje in kopanje v morju.

Po razstavi se je razvilo pomembno medgeneracijsko sodelovanje, saj so otroci svojim staršem postavili šotore, v katerih so ti nato prespali, zjutraj pa jim pripravili zajtrk in si ob njem vzeli čas za prijetno druženje, za kar sicer pogosto zmanjka časa. "Hvaležen sem mentoricama Talii Posel in Niki Arnuš, z njima sem veliko ustvarjal tudi jaz. Hvaležen sem tudi vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je kolonija uspela, sploh staršem za dobrote in podporo. Drugo leto pa se spet vidimo," je zaključil Konrad Krajnc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta