Milijonska pridobitev za gasilce in ljudi v občini

Branka Bezjak Branka Bezjak
10.11.2018 13:22

V Bohovi, kraju v občini Hoče - Slivnica so namenu predali nov večnamenski objekt, v katerem bo tudi dolgo in težko pričakovani gasilski dom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S plamenom in rdečo barvo, simbolom gasilcev je zaznamovana stavba.
Andrej Petelinšek

Markantno rdečo stavbo z osvetljeno številko 112 na začetku občine Hoče - Slivnica so danes uradno predali namenu. V njej bodo imeli odslej veliko bolj primerne prostore člani Prostovoljnega gasilskega društva Bohova, pa tudi druge aktivne organizacije in društva v tej občini. Slovesnosti so se udeležili številni gostje, člani gasilskih društev, posameznih organizacij od blizu in daleč. Da gre res za veliko in pomembno pridobitev, so potrdila čustva, ki so med govorom premagala Boštjana Frangeža, ki je predsednik PGD Bohova in predsednik Gasilskega poveljstva občine Hoče - Slivnica. Med zadrževanjem solza se je zahvalil vsem, ki so pripomogli, da so štiri leta po položitvi temeljnega kamna in osem let, odkar so s to idejo prišli k prejšnjemu županu Jožetu Merkušu, ki je zamisel sprejel, dobili nove prostore. 86 let je že od ustanovitve društva, tako so se sedaj drenjali v premajhnih, neustreznih prostorih, brez parkirišča, izvoz za vozila je na križišču, ob potoku, bili so brez vadbenih prostorov, poligona, je še naštel predsednik.

Boštjan Frangež, Karl Erjavec in Marko Soršak
Igor Napast
Igor Napast
Program je popestrila tudi Frajhamska godba.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta