Na Ptuju novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića: "Meni je košarka dala vse!

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.06.2024 16:00

Eden najboljših slovenskih košarkarjev je s ptujsko županjo v sklopu projekta #podamdaigram na Ptuju odprl že šesto pametno igrišče v Sloveniji. "Po moje nekateri fantje sploh ne vedo, kdo sem," je dejal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Ptuju so prenovo igrišča izpeljali v okviru projekta #podamdaigram. Na fotografiji košarkarski as s ptujsko županjo.  
Hojka Berlič

Na Ptuju sta danes zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić in ptujska županja Nuška Gajšek slovesno odprla novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića, že šesto pametno igrišče v Sloveniji. Prenovo zunanjega košarkarskega igrišča ob večnamenski dvorani Campus Sava Ptuj, OŠ Mladika in Mestnem stadionu Ptuj, ki je bila sicer izglasovana v sklopu participativnega proračuna, so namreč uspeli umestiti med projekte, ki jih podpira Fundacija Gorana Dragića v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta #podamdaigram.

Vrača preko košarke

"Ti dogodki me nekako povrnejo v čas, ko sem bil sam otrok in sem igral košarko. Takrat so bila igrišča polna. Vedno je lepo videti tako velik odziv otrok kot danes. Zdaj sem upokojen že leto dni in po moje nekateri fantje sploh ne vedo, kdo sem. Sedaj vsi spremljajo Luko, Čančarja, Blažiča. To je vse normalno. Zame pa je to neko poslanstvo, ki sem si ga zadal. Da skušam preko košarke na neki način vračati. Meni je košarka dala vse," je ob otvoritvi povedal Dragić in še dodal, da je veliko zanimanja občin za odprtje tovrstnih igrišč, a žal ne morejo ustreči vsem.

Ptujska županja in košarkarski as sta svečano prerezala trak.
Hojka Berlič
Ptujsko novo pametno igrišče je opremljeno s QR-kodami, kar uporabnikom igrišča omogoča obogatitev izkušnje z uporabo mobilne aplikacije.
Hojka Berlič
Velika pridobitev za Ptuj in mlade ljubitelje košarke
Hojka Berlič

Gajškova je izpostavila, da si vodstvo občine že od začetka prvega mandata prizadeva za veliko vlaganj v športno infrastrukturo: "Prav z razlogom, da otrokom ponudimo možnost rekreacije, športnega udejstvovanja, možnost, da si nabirajo izkušnje in morda tudi poklicno v tem uspejo. Sicer pa se nam zdi pomembno, da smo to igrišče obnovili skupaj s fundacijo, prav iz razloga, da stoji za njo Dragić, veliko ime, ki je zagotovo vzornik mnogim mladim, ki so ga imeli možnost danes tudi srečati, kaj vprašati in dobiti njegov avtogram. Mislim, da bo marsikaterega tudi to vzpodbudilo, da bo še pogosteje šel na igrišče in zabil še več košev."

Igrišče so že preiskusili prvi igralci. 
Hojka Berlič
Čeprav Dragić meni, da ga mladi ne poznajo dobro, ni tako. Zanimanje za avtogram je bilo veliko. 
Hojka Berlič
Celotna prenova je vredna dobrih 113 tisoč evrov, od katerih je občina zagotovila slabih 52 tisoč evrov, 33.600 evrov so prispevali v občinskem podjetju Javne službe Ptuj, razliko pa so zagotovili donatorji.
Hojka Berlič

Opremljeno s QR-kodami

Ptujsko novo pametno igrišče je opremljeno s QR-kodami, kar uporabnikom igrišča omogoča obogatitev izkušnje z uporabo mobilne aplikacije. Ta jim med drugim omogoča, da vidijo druge uporabnike igrišča in najdejo tekmece ali soigralce, dostopajo do številnih vsebin za trening, spoznajo različne zabavne košarkarske igre in izvejo več o projektu #podamdaigram. V sklopu prenove so sicer uredili glavno košarkarsko igrišče površine slabih 600 kvadratnih metrov in pomožno igrišče v velikosti 400 kvadratnih metrov, ki je namenjeno izvajanju vaj in je prilagojeno otrokom. Celotna prenova je vredna dobrih 113 tisoč evrov, od katerih je občina zagotovila slabih 52 tisoč evrov, 33.600 evrov so prispevali v občinskem podjetju Javne službe Ptuj, razliko pa so zagotovili donatorji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta