Neobičajne izzive za pokal Dravskega polja najbolje opravila ekipa občine Hajdina

Branka Bezjak Branka Bezjak
18.09.2022 03:00

Športno igrišče v Prepoljah je bilo prizorišče Iger dobre volje. Tekmovalci so se pomerili igrah, ki so, kakor že ime prireditve pove, izvabile veliko dobre volje in smeha. Bile pa so obenem zahtevne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z vrečo je bilo treba zadeti člane nasprotne ekipe.
Andrej Petelinšek

Drsenje po 25 metrih polivinila, kegljanje, pri čemer so bili keglji člani ekip, vzpon na Triglav oziroma škarpo igrišča, streljanje žoge s fračo velikanko in triatlon so bile preizkušnje, ki so jih organizatorji, KGD Ptičica, pripravili za udeležence. Kakor je povedal predsednik društva Jože Ekart, so bili vsi navdušeni, zato verjame, da se prihodnje leto pokala udeleži veliko več ekip.

Pri vzponu na "Triglav" je morala ekipa sodelovati.
Andrej Petelinšek

Sedaj so se za naslov potegovale zgolj tri ekipe bližnjih občin Miklavž na Dravskem polju, Kidričevo in Hajdina. Slednja je tudi zmagala in dobila pokal. To pomeni, da bodo igre prihodnje leto v njihovi občini. "Dogovarjali smo se tudi z našo občino pa z občinami Rače - Fram, Hoče - Slivnica, Markovci, Videm, da bi prišli s svojimi ekipami, a se jim ni izšlo. Verjamem, da bodo drugo leto sodelovali," je bil sicer nad manjšo udeležbo nekoliko razočaran Ekart. "Vsak začetek je težak, a mislim, da smo letos zasejali dobro seme."

Koga je neslo najdlje?
Andrej Petelinšek

Za izvedbo iger je ne nazadnje tudi precej dela, že za to, da so našli ustrezne rekvizite, izdelali so tudi maketo Aljaževega stolpa, izzive pa obenem povezali še z dediščino Dravskega polja. Pri triatlonu je bilo treba pobirati krompir, po katerem je bilo to območje nekoč znano, nositi vodo - nekoč je je v teh krajih primanjkovalo -, nepogrešljiv pa je na poljedeljskem območju tudi traktor in tokrat so uporabili velike traktorske gume za slalom. In zakaj simbolični vzpon na Triglav? "Nekdaj je bilo v naših krajih obiskovanje Triglava tako priljubljeno, da smo napolnili avtobus in vsako leto opravili vzpon."

Andrej Petelinšek

Pred 38 leti je Ekart podobne igre, ki so se takrat imenovale Igre brez meja, prirejal z znanim, sedaj že pokojnim televizijcem Mitom Trefaltom. "Nekaj podobnega, kot je bilo to, bi radi obudili," je še dodal organizator, ki mu zamisli za izboljšave in spremembe iger ne manjka. Kmalu se sestanejo tudi z vodji ekip posameznih občin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta