Prihodnje leto v Miklavžu prenovljen kulturni dom

Damijan Toplak Damijan Toplak
05.03.2022 06:20

Za celovito energetsko prenovo miklavškega kulturnega doma, ki bo poskrbela tudi za lepši zunanji in notranji videz stavbe, bo šlo 374 tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kulturni dom v Miklavžu bo deležen celovite energetske prenove.
Damijan Toplak

Hram kulture v naši občini, tako imenovani Kulturni dom Miklavž, je še bliže svoji lepši podobi. Uspeli smo namreč na razpisu za celovito energetsko sanacijo objekta in pridobili odobrenih 143.327 evrov sofinancerskih sredstev EU kohezijskega sklada in slovenske udeležbe kohezijske politike. Vrednost celotne investicije bo po projektantskih ocenah 373.881 evrov z vključenim DDV, tako da bo občina iz proračuna za ta projekt namenila 230.554 evrov lastnih sredstev," je na svojem facebook profilu zapisal miklavški župan Egon Repnik in še dodal, da naj bi miklavški kulturni dom lepšo podobo dobil v prihodnjem letu, česar bodo gotovo veseli tako v občinskih društvih kot številni obiskovalci kulturnih prireditev.

Za celovito energetsko prenovo miklavškega kulturnega doma, ki bo poskrbela tudi za lepši zunanji in notranji videz stavbe, bo šlo torej 374 tisoč evrov, letni prihranek pri energiji pa bi naj bil 4000 evrov. Že pred časom je bil sprejet Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za celovito energetsko prenovo javnih objektov v lasti občin Starše, Dornava in Miklavž na Dravskem polju, pri čemer bi šel v takšno prenovo miklavški kulturni dom, v starški občini Dom krajanov Prepolje in Krajevna skupnost Marjeta na Dravskem polju, v dornavski občini pa dornavska osnovna šola in vrtec.

Pri miklavškem kulturnem domu bi opravili toplotno izolacijo ovoja stavbe, sanacijo vkopanih kletnih zidov, menjavo oken in vrat, prenovo strehe, vgradili bi toplotno črpalko na sistem zrak-voda. Takšna energetska sanacija za miklavški kulturni dom bi stala 374 tisoč evrov z DDV, bi pa za obratovalne stroške kulturnega doma prihranili od 30 do 40 odstotkov letnih stroškov - torej okrog 4000 evrov letno. Vsekakor pa bo miklavški kulturni dom pridobil tudi lepši zunanji in notranji videz. (dt)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta