Nogometašicam Ptuja letos ne gre po načrtih

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.12.2022 04:11

S tekmami 12. kroga se je končal jesenski del državnega prvenstva nogometašic, v katerem nastopa osem klubov. V prvem delu letošnje sezone so nogometašice Ptuje osvojile šest točk in so na lestvici sedme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometašica Ptuja Tajda Tušek zaustavlja žogo, razplet spremlja Špela Pernek. 
Črtomir Goznik

Na vrhu lestvice bo prezimila Nona Pomurje Beltinci, ki je v vseh tekmah zmagala. Pomurke, branilke naslova, imajo 36 točk, sledijo ljubljanska Olimpija (26 točk), Radomlje (25), Ljubljana (24), Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle Ajdovščina (9), Ptuj (6) in Krim brez točk. Prvenstvo se nadaljuje 11. marca prihodnje leto.

Nogometašicam Ptuja, ki so v minulem prvenstvu kot novinke v ligi s 15 točkami osvojile sedmo mesto - s točko več bi bile šeste -, v letošnji sezoni ne gre po načrtih. V dvanajstih tekmah so doživele deset porazov, v prvih tekmah jih je bilo nekaj tudi z dvoštevilčnim rezultatom, tako da imajo neugodno razmerje med doseženimi in dobljenimi zadetki.

"Razlogov za nespodbudne rezultate je veliko. Pred začetkom sezone smo ostali brez štirih igralk, najbolj se poznata odhoda vratarke Neže Forštnarič in napadalke Nuše Štumberger, naše najučinkovitejše igralke v prejšnji sezoni, ki igrata v Avstriji, Ines Krajnc in Aneja Lorbek pa sta nogomet zamenjali za futsal. V teh okoliščinah se nismo mogli enakovredno kosati z nekaterimi klubi," je razložil poleg Alda Ina Ilešiča solastnik ptujskega ženskega nogometnega kolektiva, njegov podpredsednik in trener Uroš Šmigoc.

Nogometašica Ptuja Eva Vidovič skuša podati žogo kapetanki Tini Hvalec.
Črtomir Goznik

Ptujčanke so prvo slast zmage okusile v sedmem krogu, ko so v gosteh s 5:2 premagale Krim (tri gole je dala Tajda Tušek, po enkrat sta zadeli Maša Potočnik in Eva Vidovič), drugič so bile uspešne v 12. krogu, ko so doma s 3:1 z goli Eve Vidovič, Tajde Tušek in Maše Potočnik ugnale ajdovsko Primorje. "Na obeh tekmah je bila igra dobra in zasluženo smo se veselili točk. Spodbudno je, da mlade igralke zorijo. Blizu zmage smo bili tudi v tekmi enajstega kroga, ko smo na Ptuju proti ekipi Cerklje vodili z 2:0, nato pa dobili tri gole, zadnjega v izdihljajih tekme," se Šmigoc ozre na del letošnje sezone. Nato razkrije pričakovanja v nadaljevanju.

Trener ptujskih nogometašic Uroš Šmigoc
Črtomir Goznik

"Upam, da se bo v klub vrnila Štumbergerjeva, ob njej pa mlada Marija Gvero, ki je bila na posoji. Morda nam bo uspelo privabiti še katero igralko, tako da bi se v drugem delu prvenstva morda prebili na šesto mesto. Po zadnji tekmi so dekleta dobila počitek do sredine januarja, ko se bodo začele priprave na drugi del prvenstva," je sklenil Uroš Šmigoc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta