Polom Ptujčank v uvodni tekmi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.08.2022 06:00

Ptujske nogometašice so državno prvenstvo na svojem igrišču začele z visokim porazom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometašice NK Radomlje so se proti ptujski ekipi Doxakeyja veselile kar 24-krat.
NK Radomlje

Morda ne boste verjeli, toda nogometašice ptujskega kluba Doxakey so v uvodni tekmi državnega prvenstva doživele hud poraz. Na Ptuju jih je s kar 24:0 premagala ekipa Medexa Radomlje. Ptujčanke, ki so v minulem prvenstvu kot novinke v ligi z osmimi klubi s 15 točkami osvojile sedmo mesto in za šestim zaostale zgolj za točko, so bile na tekmi z Radomljami bleda senca ekipe iz prejšnje sezone.

"Razlogov za visok poraz je več, največji pa je pomanjkanje igralk. Podatek, da smo na tekmi imeli le eno rezervno igralko, dovolj zgovorno kaže na to, v kakšnih težavah smo se znašli. Upam, da visoki poraz psihološko ne bo preveč potrl naših deklet," je povedal trener ekipe Uroš Šmigoc.

V prestopnem roku je ptujski klub zapustilo pet igralk, med njimi tudi dve, ki ju zelo pogrešajo, Nuša Štumberger in vratarka reprezentance do 19 let Neža Forštnarič, ki sedaj igrata v Avstriji. "Zanju v klubu nimamo ustreznih zamenjav, še zlasti ne za Forštnaričevo, tako da je v vratih proti Radomljam stala neizkušena vratarka, a je niti slučajno ne obsojamo za visoki poraz. Vodstvo Radomelj smo prosili, naj nam odstopi eno od treh vratark, ki bi trenirala z matičnim klubom, branila pa za nas, kar bi bilo dobro zanjo in za klub, a nas ni uslišalo. Tudi druge klube smo prosili, naj nam posodijo katero od igralk, ki redko ali sploh ne igra, a smo prav tako naleteli na gluha ušesa. Pri nas bi igrale, v svojih klubih pa večinoma grejejo klop," je dodal strateg ptujskih nogometašic. Na Ptuju imajo še eno težavo: delu z mlajšimi selekcijami ne namenjajo dovolj pozornosti. "Imeli smo nekaj nadarjenih nogometašic, a kaj, ko so jih v svoje vrste zvabili drugi klubi. Zaradi pomanjkanja denarja jih nismo mogli zadržati. Nekaj bomo morali storiti, da si zagotovimo igralsko zaledje, a trenutno je naš prvi cilj popolniti igralski kader," je sklenil Uroš Šmigoc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta