Občina Makole: Sonji Plaznik naziv častna občanka

Irena Brdnik
18.12.2022 03:55

V občini Makole so na praznik podelili tudi plaketo in priznanji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Franc Majcen (levo) s prejemnicami in prejemnikom priznanja na slavnostni prireditvi
Milan Sternad 

Občina Makole je praznovala svoj 14. občinski praznik, ki je sicer 30. novembra, na Andrejevo, po tamkajšnji župnijski cerkvi in tradicionalnem Andrejevem sejmu, praznovali pa so na prireditvi 26. novembra. Podelili so tudi občinske nazive in priznanja. Naziv častne občanke je prejela Sonja Plaznik za posebne dosežke na področju humanitarne in kulturne dejavnosti v občini. Plaketo občine je prejelo Športno društvo Makole za dosežke na področju razvoja nogometa in spodbujanja k rekreaciji vseh generacij. Priznanje Občine Makole pa sta prejeli Marija Lončarič za dolgoletno uspešno delo na področju ljubiteljske kulture in Marija Doberšek za dolgoletno prostovoljno humanitarno delo v kulinariki.

V kulturnem programu so nastopili domačini - člani glasbene skupine Gemaj, člani recitatorske skupine Jelke Prosvetnega društva Anice Černejeve Makole, zapeli so pevci mešanega pevskega zbora pod vodstvom Žane Gajer iz Maribora. Župan občine Makole Franc Majcen, ki je bil na tokratnih lokalnih volitvah ponovno izvoljen, je ob občinskem prazniku povedal: "Veseli smo, da smo po dveh letih lahko ponovno v živo praznovali naš praznik in smo lahko našim zaslužnim občanom podelili priznanja."

"Ponovna izvolitev je potrditev našega dela, volja volivcev je glavna. V novi sestavi občinskega sveta je tokrat devet neodvisnih občinskih svetnikov in le dva sta strankarsko opredeljena, tako da bomo lahko delali," meni Majcen. Načrtujejo novogradnjo mostu v naselju Varoš, rekonstrukcije nekaterih cest, tudi v višinskem predelu občine. "Ljudje si želijo urejenih povezav v dolino," dodaja župan. Uredili bodo tudi polnilnico za električna vozila, nekaj postaj za avtodome, saj želijo privabiti turiste. Uredili bodo širokopasovno omrežje, začeli pa so že izvajati mednarodni projekt optične infrastrukture Rune.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta