OŠ Mladika praznuje: 120 let lepotice ob Dravi

Hojka Berlič Hojka Berlič
29.10.2022 05:00

Visoki jubilej so na tej ptujski osnovni šoli počastili tudi z znamko in poštnim žigom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osrednjo prireditev so poimenovali Mladika v besedi in glasbi.
Hojka Berlič

2. oktober je bil za ptujsko Osnovno šolo Mladika prav poseben dan. Minilo je namreč natanko 120 let od slovesne otvoritve stavbe, ki je bila ves ta čas hram učenosti. Po mnenju učiteljev in učencev, ki njene prostore polnijo danes, si takšen jubilej zasluži posebno praznovanje, zato so mu posvetili dogajanje kar cel teden v oktobru.

Bogata zgodovina šole

"Dejstvo je, da bi bilo dogajanje, če ne bi v zadnjem času doživeli velikih premikov z novozgrajeno jedilnico in kuhinjo, verjetno precej skromnejše. Ker pa smo uspeli temeljito obnoviti notranjost šole, pridobiti tako dolgo pričakovano jedilnico in kuhinjo, smo se odločili, da mora biti praznovanje razkošno. Edino, kar si ta trenutek še želimo, je, da naša lepotica ob Dravi ob svojem okroglem jubileju dobi tudi primerno obleko," nam je zaupal ravnatelj šole Bogomir Širovnik.

Dogajanje ob jubileju so z recitalom začeli strokovni delavci, nadaljevali s predstavitvijo knjige o Mladiki z naslovom 120 let učilne, učenosti polne, lepo zidane, ki jo je napisal Franc Golob, upokojeni predmetni učitelj geografije in zgodovine na šoli, ter za učence pripravili zanimive delavnice. Učenci prve triade so se staršem in vsem drugim predstavili na posebni prireditvi, ostali učenci pa so sodelovali na osrednji prireditvi z naslovom Mladika v besedi in glasbi, na kateri so starše in goste popeljali skozi bogato zgodovino stavbe šole.

Pripravili številne razstave

Posebni jubilej so na šoli počastili še z znamko, katere avtorica je četrtošolka Ema Kafel, 13. oktobra pa je bil na ptujski pošti za en dan v uporabi jubilejni poštni žig. V avli šole so ob tem pripravili razstavo šolskih glasil in zvezkov ter razstavi risb, prispelih na likovni natečaj za Mladikino znamko, in znamk iz zasebne Golobove zbirke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta