Osnovna šola v Lenartu bo dobila prizidek. Zaradi prostorske stiske pouk sedaj poteka v dveh stavbah

MT
08.10.2023 04:40

Občina Lenart je izdala javno naročilo za dozidavo k matični šoli s pripadajočo opremo. Učenci, učitelji in starši komaj čakajo na nove prostore, saj morajo najmlajši učenci sedaj na malico in športu v drugo stavbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Projekcija prizidka k Osnovni šoli Lenart, v katerem bodo težko pričakovane nove učilnice

Osnovna šola Lenart se ob večanju števila otrok v občini sooča z veliko prostorsko stisko. Potem ko je Občina Lenart v začetku preteklega leta prejela sklep o sofinanciranju dozidave OŠ Lenart, je zdaj izdala še javno naročilo za projekt. Investicija na severni strani obstoječe osnovne šole v skupni vrednosti slabe štiri milijone evrov predvideva izgradnjo prizidka v treh etažah z ravno streho z okvirno neto površino 2500 kvadratnih metrov.

V javno naročilo so sicer zajeti projektiranje, gradbena, obrtniška zaključna in inštalacijska dela, dobava in montaža opreme ter tudi izvedba zunanje ureditve z novimi dostopnimi potmi.

Prizidek k stavbi osnovne šole, ki bo temeljil na sodobnih standardih in trajnostnih pristopih, bo s sedanjim obstoječim objektom povezoval vezni hodnik. Prizidani del bo znatno povečal zmogljivostne kapacitete. V skladu s prizadevanji občine bo na novo pridobljena stavba nizkoenergijska, ogrevanje bo urejeno s toplotno črpalko, na strehi bo fotovoltaična elektrarna.

Z dozidavo bo šola pridobila devet učilnic za prvo triado, kar bo naposled omogočalo izvedbo pouka na eni lokaciji. Sedaj namreč poteka na dveh ločenih. Najmlajši vsak dan iz dislocirane enote prihajajo na matično šolo k uram športa, na kosilo in druge skupne aktivnosti. V prizidku šole so načrtovani še štiri predmetne učilnice, zbornica, knjižnica s čitalnico, skupni prostor, jedilnica in pripadajoči komunikacijski prostori z dvigalom, kabineti, garderobe, sanitarije.

Pri Lenartu so novega prizidka več kot veseli ne samo učenci in učitelji, pač pa tudi starši, ki srčno upajo, da se bodo načrti kmalu tudi uresničili. Kaže, da gre zdaj zares. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta