Po diplomi iz turizma obogatila družinski posel: "Darilo z osebno noto je neprecenljivo"

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
19.02.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sara Golob v svoji Darilnici
Osebni Arhiv

Sara Golob je od nekdaj imela polno idej, bila je aktivna že med študijem. "Starši imajo vrtnarijo s cvetličarno v neposredni bližini našega doma. Cela družina je vpeta v delo, nič nam ni težko in tako je že od mojega otroštva. In moj cilj je bil, da našo ponudbo nadgradim, hkrati pa uresničim sanje o nečem svojem," pravi. Študirala je turizem na fakulteti v Brežicah in bila pri tem zelo uspešna. Predsednica letnika v študentskem svetu in pobudnica več dobrih akcij študentov je ob tem razvijala svojo ustvarjalnost. "Ko me je kdo vprašal, od kod mi ideje, nisem vedela, enostavno porodile so se mi," razloži Sara Golob iz Trnovske vasi. Imena, Darilnica, se je sicer domislila njena mami.

Sara se je ob razvijanju svoje ideje prvič resneje srečala tudi z grafičnim oblikovanjem. "Priskrbela sem si programe, oblikovala sem logotip in pričele so nastajati prve skodelice. Ni bilo lahko in kar čez noč. Še veliko učenja me čaka." Naredila je računalniško predstavitev svojih ciljev, izdelala finančni načrt in neko jutro jeseni lani starša povabila na kavo ob družinski mizi. "Najbolj me je bilo strah, da bi razočarala starša, potem ko sem opustila magisterij, ampak prav onadva sta opazila, da mislim resno, in me takoj podprla." Triindvajsetletnica se je med nastajanjem Darilnice tudi redno zaposlila v turistični agenciji. "Rada delam z ljudmi, turizem mi je pisan na kožo."

Darila oblikuje za vsako stranko posebej.
Osebni Arhiv

Darilnica je nastala tik pred decembrskimi prazniki, saj je takrat povpraševanje po tovrstnih izdelkih največje. "Vesela sem dobrih odzivov in naročil. Seveda ne gre kar z danes na jutri, a to me veseli in pri tem bom vztrajala. Sem perfekcionistka in nobenega izdelka ne dam med stranke, če v mojih očeh ni popoln, in pika." Za vsako stranko oblikuje darilo posebej. Od lesenih priponk za dude, obeskov do skodelic. "Tisk za skodelice oblikujem sama – ne samo napis, dodajam vzorce, barve, podobe, skladno z željami stranke, nato potisk nanesem s posebnimi sublimacijskimi barvami, ki ne razpokajo in so pralne v pomivalnem stroju ter obstojne pri visokih temperaturah. Za posamezno skodelico potrebujem okoli dve uri."

Pred valentinovim se je Sara povezala s partnerjem svoje sestre Anje Mitjo Ozmecem in njegovim Mizarstvom Ozmec, in nastali so posebni Valentinovi paketki. "Naša družina je nasploh zelo povezana in sedaj je res prijetno, ko v družinskem krogu nastajajo še poslovne ideje. Vrtnarija, mizarstvo in Darilnica smo skupaj izdelali Valentinove paketke, zanjo in zanj. Sicer je valentinovo ameriški praznik, ampak ljubezen in dneve s pozitivnimi poudarki je prijetno obeležiti." Sari tudi sicer aranžiranje ni tuje, saj je pri tem pomagala že staršem. Ko sedaj vstopi v prostore vrtnarije in ugleda napis Sarina darilnica, je na to zelo ponosna. "Ni počitka, imam še veliko idej, ki jih bom realizirala postopoma." Prosti čas pa najraje nameni majhnima nečakinjama in druženju s prijatelji, ki jo pri njenem ustvarjanju tudi podpirajo. "Darilo, ki ima osebno noto, je ročno izdelano in ni izbrano kar tako mimogrede, ima neprecenljivo vrednost." je prepričana Sara.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta