Poligoni za adrenalinske navdušence v Markovcih

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
04.09.2022 06:00

Občina Markovci je med tistimi, ki veliko vlagajo v kvaliteto življenja na vasi. Slednje se lahko postavijo z lepo urejenimi vaško-gasilskimi domovi in sodobnimi športnimi parki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V vseh vaseh občine Markovci imajo prebivalci možnost za športno udejstvovanje.
Slavica Pičerko Peklar

Po lanski izgradnji prvega pumptrack poligona v Športnem parku Zabovci, ki so ga mladi in tudi nekoliko starejši hitro vzeli za svojega in je tam srečati mnoge malo bolj adrenalinske kolesarje in druge športnike, so se v občini Markovci odločili za ureditev še dveh podobnih poligonov - tako so enega uredili v Bukovcih in še enega v Prvencih. Nova poligona je zgradilo podjetje Aliansa iz Ljubljane, ki ima že petnajstletne izkušnje z urejanjem vedno bolj privlačnih poligonov - na njih se lahko izvaja več kot petnajst različnih športov, po njih pa se je mogoče peljati tudi z invalidskimi vozički, rolerji, različnimi deskami na koleščkih, skiroji in kotalkami.

Pumptrack poligon v Športnem parku Zabovci
Slavica Pičerko Peklar

Kot pravi župan občine Markovci Milan Gabrovec, nadaljujejo po vaseh svoje občine tudi postavitev fitnesov na prostem. Letos bodo tako naprave za izvajanje vaj v naravi postavili v Stojncih, Prvencih, Sobetincih, Strelcih in v Borovcih. Domačini imajo že možnost obiskovanja fitnesov na prostem v Zabovcih, Novi vasi in v Bukovcih, kjer, kot ugotavljajo, se na športnih napravah radi ustavijo številni kolesarji, pohodniki in še kdo, ki jih pot zanese v vasi na Ptujskem polju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta