Poslovna cona v Zlatoličju: Lastniki zemljišč že pridobivajo prva gradbena dovoljenja

Damijan Toplak Damijan Toplak
07.08.2022 03:00

Vzpostavitev poslovno-obrtne cone je v zaključni fazi. Med lastniki zemljišč je tudi avstralski tehnični trgovec Harvey Norman.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V poslovni coni v Zlatoličju gradijo komunalno infrastrukturo.
Občina Starše

Že lani je Komunalno podjetje Ptuj tam zgradilo oskrbovalni vodovod, prav tako je Cestno podjetje Ptuj sklenilo gradnjo levega zavijalnega pasu in uvoza v cono. Gradnje Starše v coni pripravlja še komunalno opremo (interne ceste, meteorno in fekalno kanalizacijsko omrežje, notranje, sekundarno vodovodno omrežje, cestno razsvetljavo, elektro napeljavo, telefonsko in kabelsko oziroma optično omrežje). Občina Starše pa je medtem pridobila tudi dovoljenje za postavitev nove transformatorske postaje in prestavitev daljnovoda, ki je potekal prek obrtne cone.

V teh dneh naj bi kupci zemljišč v poslovni coni pridobivali prva gradbena dovoljenja. Med njimi so avstralski tehnični trgovec Harvey Norman (lastnik 4,2 hektarja zemljišča), podjetje Pomlad iz Gerečje vasi (1,5 hektarja), italijanski Blue Kompany (0,8 hektarja), Avtoprevozništvo Krajnc iz Močne pri Lenartu in Dabbs trans s Ptujske Gore pa sta lastnika zemljišč velikosti 0,3 hektarja, eno zemljišče je kasneje kupila še fizična oseba. Za gradnjo komunalne opreme v obrtno-poslovni coni v Zlatoličju Občina Starše pričakuje 834.303 evre iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 278.101 evro iz državnega proračuna, še 190.156 evrov pa naj bi bilo sredstev iz občinskega proračuna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta