Pravljični junaki letos razveseljujejo otroke malce drugače

Tomaž Ajd
27.12.2020 06:30
Dogodivščine na slovenskobistriškem osrednjem trgu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pravljična dežela na Trgu svobode v Slovenski Bistrici
Nina Pufič

V Slovenski Bistrici so še popestrili praznično vzdušje. Osrednji mestni trg, ki je že od začetka decembra odet v praznično razsvetljavo, so namreč pretekli teden dodatno okrasili in uredili. Razvojno informacijski center (RIC) Slovenska Bistrica je v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica ter otroškim in mladinskim društvom Fridina mišnica poskrbel, da lahko Slovenskobistričani v krogu družine, sami ali v dvoje doživijo pravljično deželo in jo, kot pečat v upanju na srečno leto, ki prihaja, ovekovečijo na svoji fotografiji.

​Najmlajšim vsaj delček prazničnega vzdušja

"December je najlepši, najbolj čaroben mesec, čas lepih želja, novega upanja in načrtov. Čas toplih, prijaznih besed, ki jih poklanjamo bližnjim, prijateljem, sosedom, znancem ... Tudi v letošnjem letu, ki je zelo drugačno od prejšnjih, želimo obogatiti in polepšati praznične dni prebivalcem Slovenske Bistrice in okolice," pravi Jana Jeglič z RIC-a Slovenska Bistrica.

Zavedajo se, da se tega časa zmeraj najbolj veselijo najmlajši, in ti so bili letos prikrajšani za marsikatero doživetje, zato jim želijo pričarati vsaj delček prazničnega vzdušja in topline. Najmlajšim so se tako tudi letos pridružili Snežna kraljica, sveti Miklavž, dedek Mraz, miška Frida, ježek Rudi, škratovka Julka in njeni škratovski prijatelji ter različni pravljični junaki. Le da tokrat prihajajo malce drugače … Vsak dan do 30. decembra bodo lahko otroci ob 17. uri na internetu na računalniku ali telefonu pokukali k pomočnikom dedka Mraza in jim tudi s svojo pomočjo in namigi pomagali najti pot do njega.

Trg svobode, odet v praznične luči 
Zala Ajd

Letos preseljeni na splet

Vse praznične novice in dogodivščine pravljičnih junakov so objavljene na facebook straneh Praznična Bistrica, TIC Slovenska Bistrica in Fridina mišnica ter youtube kanalu tic-sb.si/youtube. Lahko pa jim sledite tudi po QR-kodah, ki jih boste našli na trgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta