Prevoz za Rudija, dobrodelna akcija za tovariša gasilca

24.10.2021 04:00
Gasilci so ljudje, ki so zmeraj pripravljeni priskočiti na pomoč. Tokrat sami prosijo za pomoč za svojega gasilskega prijatelja Rudija Topolovca, ki je zaradi bolezni pristal na invalidskem vozičku. Prilagojeno vozilo za prevoz invalida bi mu močno olajšalo odhode od doma za potrebe zdravstvene oskrbe ter prihode iz Cirkulan v gasilski dom na Ptuju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Take vrste vozilo bi močno olajšalo življenje gasilca Rudija Topolovca. Foto: PGD Ptuj
PGD Ptuj

Nakup takšnega vozila je velik finančni zalogaj, ki ga brez pomoči ne bi zmogel. Zato so se člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ptuj odločili, da svoje sile usmerijo v zbiranje donatorskih sredstev, ki bi njihovemu članu pomagala do primernega vozila. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa (OZ RK) Ptuj prosijo vse, naj s prispevkom pomagajo pri nakupu vozila za gasilskega veterana z bogato gasilsko preteklostjo, ki je s svojim delom pustil velik pečat.

Rudi Topolovec je, kot poudarjajo v PGD Ptuj, v njihovem društvu opravljal številne funkcije: "Izpostavimo lahko njegovo delo poveljnika društva, člana organov Območne gasilske zveze Ptuj in komisij Gasilske zveze Slovenije. Kot gasilski sodnik je bil mnogokrat prisoten na gasilskih tekmovanjih mladih in starejših gasilcev. Velik pečat je Rudi pustil pri servisu ročnih gasilnih aparatov, kjer je opravljal delo predvsem na terenu, pri strankah. Kot gasilec je pomagal na več kot 1500 intervencijah, ki jih je opravil ali vodil z odliko."

Vsi, ki bi želeli darovati, lahko poljuben znesek nakažete na račun OZ RK Ptuj, TRR SI56 0420 2000 0348 846, s pripisom "Pomoč RUDI TOPOLOVEC", sklic SI00 245122.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta