Prvi veleslalomski car je iz Oplotnice

Damijan Toplak Damijan Toplak
01.02.2020 20:19

Na prireditvi na Treh kraljih je tokrat tekmovalo 81 smučarjev, najhitrejši pa je bil Tomaž Hren iz Oplotnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prireditvi Veleslalomski car je danes na Treh kraljih nastopilo 81 tekmovalcev.
Igor Napast

Danes je bila na družinskem smučišču Trije kralji, ki se nahaja 18 kilometrov iz Slovenske Bistrice in na nadmorski višini 1200 metrov, v prelepem sončnem vremenu in ob temperaturah blizu 10 stopinj Celzija, premierno prireditev, poimenovana Veleslalomski car. Kot je dejal Aljaž Pristovnik, pobudnik projekta in vodja Smučarskega društva Slovenska Bistrica, se je tekmovanja v osmih kategorijah (dve otroški, ter ena ženska in pet moških) udeležilo skupno 81 tekmovalcev, od tega petnajst tekmovalk. Startnina in sponzorska sredstva so šla za pokrivanje stroškov prireditve, a bo dobrih 600 evrov namenjeno tudi smučarski opremi otrokom iz Slovenske Bistrice in okolice, ki prihajajo iz manj premožnih družin, in sicer za njihovo smučarsko opremo, prav tako pa jih bodo še v letošnji smučarski sezoni naučili čim bolj pravilnega smučanja.
Po besedah organizatorja, SD Slovenska Bistrica v sodelovanju s hotelom Jakec, si bodo prozadevali, da postane omenjena smučarska prireditev na Treh kraljih v prihodnjih letih tradicionalna, že na letošnji pa so bili veseli, da so bili udeleženci praktično iz vse Slovenije, tudi iz Severne Primorske, Ljubljane, Zasavja, Celja, Pomurja, Koroške in seveda iz Štajerske. So pa na koncu za veleslalomskega carja razglasili absolutno najhitrejšega tekmovalca, kar je bil tokrat Tomaž Hren iz Oplotnice.
Za zabavni program je skrbel mariborski didžej Popi, nastopila pa je tudi obetavna slovenska pevka Ula Ložar, ki je sicer pred šestimi leti Slovenijo zastopala na otroškem Eurosongu. Nastopajoče in ostale zbrane je z obiskom počastil tudi nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž, ki se danes ukvarja z animacijo in turizmom, sodeluje pa tudi s Smučarsko zvezo Slovenije, kakor radijski in televizijski voditelj Marko Potrč, ki je prav tako spodbujal nastopajoče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta