Ptujčani v Firencah, Benetkah in v muzeju Ferarrija

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
18.06.2023 06:30

Diplomanti in študenti Višje strokovne šole ŠC Ptuj so bili tudi letos na ekskurziji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na strokovni ekskurziji Šolskega centra Ptuj je lahko vsak študent ali diplomant našel kaj zanimivega.
Vesna Govedič

Pred kratkim se je 45 študentov in nekdanjih študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Ptuj podobno, kot to počnejo že nekaj let, odpravilo na strokovno ekskurzijo. Program je pripravljen tako, da je zanimiv za študente vseh treh smeri, torej ekonomije, mehatronike ter upravljanja podeželja in krajine. Na ekskurzijo vedno povabijo tudi diplomante svoje šole.

Vesna Govedič, diplomantka Višje strokovne šole Šolskega centra Ptuj, o letošnji ekskurziji v Italijo navdušeno pripoveduje: "Zbralo se nas je 45 sedanjih in nekdanjih študentov vseh smeri, z nami pa se je podala na pot še skupina profesorjev z ravnateljem Robertom Harbom na čelu. V Italiji smo si naprej ogledali muzej Ferarrija in veselje je bilo opazovati moške udeležence ekskurzije. Sama pa sem se bolj razveselila degustacije balzamičnih kisov v Modeni."

Sledila sta pot do Pise ter ogled znamenitega stolpa in trga s številnimi stojnicami ob njem. "Drugi dan smo se odpeljali do Firenc in imeli dovolj časa za celodnevno potepanje in raziskovanje mesta. Seveda ni šlo brez ogleda muzeja Leonarda da Vincija in preizkušanja njegovih teorij s potegom na vrv, obratom ročice in pritiskom na deščice ... Tretji dan smo se ob poti proti domu ustavili še za ogled slovitih Benetk," strne spomine Govedičeva ter sklene, da so udeleženci ekskurzijo preživeli v dobri družbi in vzdušju ter z dogovorom, da gredo nanjo tudi prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta