Ptujska dvorana Campus v roke izkušenemu najemniku

Hojka Berlič Hojka Berlič
13.03.2020 16:37

Organizacijo dogajanja v dvorani, ki naj bi bila dokončno odprta to poletje, je novi lastnik zaupal podjetju Miroslava Sarkičeviča, dolgoletnega direktorja mariborskega Štuka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorana Campus naj bi rekreativnim športnikom vrata odprla jeseni. 
Hojka Berlič

Športna dvorana Campus ob ptujskem stadionu je potem, ko je od leta 2015 zaradi stečaja solastnika dvorane, podjetja DAV, bolj ali manj samevala, konec preteklega leta prvič z novim lastnikom in delno sanirana gostila večji dogodek in znova odprla vrata javnosti. Novi lastnik, podjetje Nanomont iz Maribora, je obnovil streho, a s tem, kot pravi idejni oče, soinvestitor izgradnje in solastnik dvorane, nekdanji boksarski šampion Dejan Zavec, dela nikakor še niso zaključena: "Na dvorani je nastalo veliko več škode, kot smo predvidevali, zato so se tudi dela nekoliko zavlekla. Streho smo sanirali, tako da lahko začnemo sedaj urejati druge stvari, v prvi vrsti pod v dvorani in ostalo. Dvorana je namreč trenutno funkcionalna le za dogodke, na primer koncerte." Do poletja naj bi dvorano sanirali toliko, da bi bila v juliju v celoti uporabna. "In bi potem z naslednjim šolskim letom tudi Osnovna šola Mladika tam lahko nadaljevala s športno vzgojo." O tem, koliko bo celotna obnova stala, Zavec v tem trenutku ni želel govoriti, saj pravi, da ne vedo, v kolikšnem obsegu bodo potrebna dela na tleh v dvorani, ki so bila uničena zaradi dolgotrajnega zamakanja strehe. "Absolutno bo treba zamenjati celotna tla, ni pa jasno, v kolikšnem obsegu bo potrebna tudi sanacije konstrukcije."

Letno 15 večjih dogodkov

Za organizacijo dogajanja v dvorani naj bi skrbelo lani ustanovljeno podjetje Arena events, ki bo z lastnikom podpisalo pogodbo o dolgoročnem najemu, kot pojasnjujejo, gre za obdobje vsaj pet do deset let. Solastnik podjetja Miroslav Sarkičevič pojasnjuje, je dvorana zanimiva predvsem zato, ker omogoča kombiniranje tako športnega dogajanja kot organizacije dogodkov: "Ima kapaciteto 3450 stojišč ali 2200 sedišč, kar pomeni, da gre pravzaprav za zelo veliko dvorano. Naš plan je, da bi jo za rekreativni šport odprli septembra, pri čemer mislim na klasične športe: nogomet, rokomet, košarko, badminton, namizni tenis. Istočasno pa bomo začeli tudi z organizacijo drugih dogodkov. Sicer smo računali, da bi nekaj prireditev izpeljali že spomladi, a to verjetno zaradi najnovejšega dogajanja pri nas ne bo mogoče."

Streha dvorane je obnovljena, zdaj na sanacijo čaka še pod. 
Hojka Berlič

Veseli dodatnih površin

Da je možnost uporabljanja dvorane Campus izjemnega pomena za ptujske ekipe, saj vadbenih površin zmanjkuje, ker je obseg ptujskih vadbenih površin pod slovenskim povprečjem, je že pred časom izpostavil predsednik sveta Zavoda za šport Ptuj Stanko Glažar. Temu, da bi bilo vnovično sodelovanje z dvorano Campus dobrodošlo, pa pritrjuje tudi ravnatelj OŠ Mladika Bogomir Širovnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta