Simona Lacko nova predsednica sveta Doma upokojencev Ptuj

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.09.2020 15:30

Vlada je le nekaj mesecev pred iztekom mandata menjala štiri od svojih petih članov sveta ptujskega doma upokojencev. Zdaj tega vodi njena predstavnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svet Doma upokojencev Ptuj je za predsednico imenoval Simono Lacko.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Simona Lacko, SDS, je nova predsednica sveta Doma upokojencev Ptuj. Tako so na današnji seji sveta zavoda odločili člani na predlog Igorja Kopšeta (SMC), ki po vladni menjavi članov sveta še nadaljuje delo v svetu. Tega kot predstavniki vlade sestavljajo še novoimenovani Boris Kmetec (NSi), Milan Klemenc (Desus) in Katja Svenšek (SDS). Dozdajšnja predstavnika zaposlenih ter predstavnica stanovalcev in občine ostajajo člani sveta do izteka mandata, torej do prihodnje pomladi. Lackova, zaposlena v Zavodu Dornava, je ob izvolitvi poudarila, da računa na dobro sodelovanje vseh članov: "Na nas je da delamo v dobro stanovalcev in zaposlenih."
Člani sveta so se na današnji seji seznanili s predlogom občine Destrnik, da bi ptujski dom upokojencev v njihovem domu, ki ga načrtujejo zgraditi, izvajal institucionalno varstvo. Ker je podobnih pobud še nekaj, so člani sklenili pozvati vse občine v Spodnjem Podravju, da povedo, ali razmišljajo o gradnji domov za starejše, saj se bodo o predlaganem sodelovanju lahko v domu odločali šele, ko bodo vedeli, kakšne so potrebe po tovrstnem sodelovanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta