Šiviljstvo Mar iz Lenarta: S ponosom šivajo za Dončića

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
07.05.2019 17:38

Lenarško šiviljsko podjetje Mar je z naročili za blagovno znamko Luka Dončić dosanjalo sanje mladega direktorja Nejca Markuša in presenetilo njegovo mamo Silvo, ki je pričela kot samozaposlena šivilja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko, Nejc in Silva Markuš, hrbtenica uspešnega Šiviljstva Mar 
Igor Napast

V šiviljstvu Markuš iz Lenarta si pred leti niti zamisliti niso mogli, da bodo nekoč šivali za zvezdnika ali zvezdnico, kaj šele da bodo krojili in šivali za blagovno znamko superzvezdnika, kakršen je košarkar Luka Dončić. Da so zanjo doslej sešili 500 majic in 300 puloverjev in imajo naročilo za še večjo serijo in tudi nove izdelke, je za mladega direktorja Nejca Markuša res presenečenje, a tlakovano z veliko dela in znanja. Ta čas v šiviljskem podjetju, ki deluje kakih 35 let in zaposluje 40 šivilj, šivajo večinoma žensko konfekcijo višjega in visokega cenovnega razreda za znana tuja podjetja iz Belgije, Italije, Nemčije in Švice.

V Šiviljstvu Mar dela 40 zaposlenih, iščejo jih še kak ducat.  
Igor Napast

​Verjamejo v prihodnost

"Še vedno pridobivamo nove stranke in zelo sem ponosen, da je to prav podjetje z blagovno znamko Luke Dončića. Zaradi dobre prodaje in ker smo dobili naročilo za še večje količine in dodatne izdelke zanj, zdaj iščemo tudi dodatno delovno moč. Potrebovali bi še kakih deset do petnajst šivilj. Ker so se nekatere že odzvale, smo pravkar zaposlili štiri nove, a imamo že precej prošenj, saj je objava o izdelkih za Dončića naletela na velik odziv. Resnici na ljubo smo na območju, kjer je po stečajih večjih tekstilnih podjetij tega znanja še veliko. A je tudi res, da je za ta poklic vse manj zanimanja med mladimi," nam pojasni direktor Nejc Markuš.

Šivilja Zdenka Papež.  
Igor Napast
Direktor Šiviljstva Mar Nejc Markuš si še obeta sodelovanje za blagovno znamko Luka Dončić.  
Igor Napast

Poiskali so jih

​Kako so pravzaprav prišli do tega naročila, vprašamo Nejca. "Podjetje LD7 je z nami vzpostavilo stik in nam predstavilo zamisel za izdelke kolekcije z Lukovo blagovno znamko. Mi smo jim potem očitno uspešno predstavili modele. Smo kar presenečeni, da so nas našli, a je po drug strani v Sloveniji le še malo šivalnic. Ker smo veliko delali za ljubljanska podjetja, so nas verjetno izbrali preko poslovnih krogov."
Najprej so sešili 300 puloverjev s kapuco in 500 majic. Za uspeh si štejejo, da so v sodelovanju z naročnikom naredili vzorčne kolekcije. In presenečeni so, da naročniki praktično niso imeli nobenih večjih pripomb na ponujene jim modele.

Branko, Nejc in Silva Markuš so ponosni na svoje podjetje.  
Igor Napast

Še večje naročilo

Med načrti omeni, da so pričeli razvijati še druge izdelke za Lukovo znamko. Konec maja ali v začetku junija bodo na tržišču njihove majice s poslikavami Luke, od ženskih do športnih majic ter novih modelov puloverjev in moških majic. Nejc: "Začnemo šivati v sredini maja, konec maja in junija bodo ti novi izdelki na Lukovi spletni strani."

Skrojila je izdelke

Modelarka Nada Divjak je v podjetju dobrih 27 let: "Vzorce za izdelke za Lukovo znamko je pripravila naša šefica Silva Markuš, sama sem poskrbela za kroje vseh številk za oba izdelka. Potem smo jih predali v proizvodnjo. Kroji so taki, ki jih mladi radi nosijo in jih lahko nosijo povsod, saj so prijetni in udobni ter zanimivih barv in iz kakovostnih materialov, ki sta jih izbrala Nejc in Luka. Zanimivo je, da nas zdaj bližnji in prijatelji, tudi zgolj znanci, povsod, kamor pridemo, najprej vprašajo, ali je res, da šivamo za Luko. Ponosno jim pritrdimo. Povsem se zavedamo, da gre za velik uspeh podjetja kot celote. Da nam je nekdo, kot je Luka, zaupal svoje ime, smo lahko resnično ponosni. Seveda se še posebno potrudimo za kakovosten izdelek od začetka do konca. Naša največja želja je, da bi nas Luka obiskal, da vidi, kdo dela izdelke, ki nosijo njegovo ime, in kje."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta