Starosta ptujskih kolesarjev vsak dan v pogonu

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.04.2022 03:00

Kljub 87 letom Želimir Sarić ostaja zvedav, je kot otrok, ki rad osrečuje ljudi. Vsak dan obišče središče za samostojno učenje, da na računalniku pogleda novice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Center za družine Ljudske univerze v središču Ptuja 
Ljudska Univerza Ptuj

V središču za samostojno učenje Ljudske univerze Ptuj sem ondan zmotila Želimirja Sarića, znanca s ptujskih ulic. S starosto ptujskih kolesarjev se običajno srečava sredi mesta, ko možakar pri 87 letih hiti s kolesom po vsakodnevnih opravkih, a si vselej vzame čas za pogovor in navrže v slovo še kako dobro misel. "Že dvajset let, kar na naši Ljudski univerzi deluje središče za samostojno učenje, skoraj vsak delovni dan zavijem najprej semkaj, sedem pred računalnik, si nadenem slušalke in pogledam, kaj je novega doma in po svetu. No, danes sem pokukal tudi, kakšno je kaj morje v Veli Luki, saj tam okoli jadra moj sin z jadralsko druščino. Včasih je jadranje tudi mene gor držalo, tudi po tri tedne smo bili s prijatelji na barki. Zdaj ne gre več, a morje ostaja moja ljubezen, tako kot glasba in peka rib na domačem žaru," pravi sogovornik, ki se rad tudi srečuje s kolegi v kakšnem ptujskem lokalu.

Želimir Sarić v središču za samostojno učenje LU Ptuj
Slavica Pičerko Peklar

"Zdaj tudi ne grem več vedno s kolesom v mesto. Danes sem se iz našega Orešja kar s taksijem pripeljal, a Ptuj imam resnično rad in z največjim veseljem se sprehodim po tem našem mestu. Med potjo srečam ljudi, poklepetam, se s kom spomnim, kako je bilo včasih, in ob teh srečanjih nam je preprosto lepo. Kljub letom, ki se kar lepo nabirajo, pa ostajam otrok, zvedav, radoveden, nasmejan. To me drži pokonci. Zdaj uživam v trenutkih, vidim same lepe stvari in srečujem dobre ljudi. Ja, lepo mi je, tudi zato, ker živim v družini dobrih, poštenih in delavnih ljudi," pravi Želimir. Trdi, da je smeh včasih treba preprosto izzvati: "Nekateri se kar ne dajo, zagrenjeni ne vidijo lep(š)ega v življenju, in zdi se mi, da sem tukaj zato, da ljudi okrog sebe osrečujem. V življenju je dobro biti dober in pametno se je zgledovati po pticah - obe krili razširijo, da lahko letijo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta