Strelsko društvo I. Pohorskega bataljona na državnem prvenstvu osvojilo deset kolajn

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.05.2023 03:00

Za ruške strelke in strelce je bilo državno prvenstvo z zračnim orožjem najuspešnejše do zdaj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vita Jakše, Lana Miuc Zelko in Maja Cvetkova
Arhiv kluba

Osvojili so kar deset kolajn - štiri zlate in po tri srebrne in bronaste. Po številu kolajn so se med 58 strelskimi društvi Rušani uvrstili na drugo mesto. "Vseh 29 naših strelcev in strelk je za konec sezone pokazalo izjemne predstave, na katere smo ponosni," je povedal podpredsednik društva Simon Potrč, tudi eden najboljših tekmovalcev, trener in mednarodni sodnik.

Med člani je z zračno puško osvojil peto mesto, z ekipo, v kateri sta bila še Patrik Jakopiček (12. mesto) in Benjamin Jodl (14.), pa bronasto kolajno. Najvišje je v članski konkurenci po pričakovanju posegla reprezentantka Urška Hrašovec, osvojila je četrto mesto, z osmim mestom in novim osebnim rekordom 620,4 kroga je presenetila Zala Junger, ki je še mladinka, Nuša Špindler je osvojila enajsto mesto, vse tri pa so prvič v zgodovini društva osvojile ekipni naslov državnih prvakinj.

Izjemni so bili dosežki v mlajših kategorijah. Elmina Malkić je bila med mlajšimi deklicami prva. Prav tako je izjemen nastop uspel kadetinji Lani Miuc Zelko, ki je z rezultatom 410,2 kroga pokorila tekmice. V ekipi z Lano sta nastopili še Vita Jakše in Maja Cvetkova, ki sta posamično osvojili 7. oziroma 15. mesto, kar je bilo dovolj za naslov kadetskih državnih prvakinj. Med kadeti je Gal Potrč potrdil nadarjenost in osvojil naslov prvaka, Florjan Klemenčič je osvojil četrto mesto, kot tretji član ekipe, ki je osvojila naslov državnega podprvaka, pa je nastopil Filip Hrovatin, ki je osvojil posamično 26. mesto, Samo Artič Dežman pa je bil v krstnem nastopu med kadeti 29.

Strelstvo: Strelci, strelke in trenerji ruškega društva, ki niso bili na strelski črti, so z zanimanjem spremljali razplete tekmovanj.
Arhiv Sd

Med starejšimi deklicami z zračno puško so nastopile Tara Potrč, Klara Konečnik in Maša Miglič ter si pristreljale tretje mesto. Med dečki je s serijsko puško Žak Gjuro osvojil tretje mesto, tik za njim se je uvrstil Mai Sivec. Ekipo, ki je osvojila tretje mesto, pa je po poškodbi Reneja Zavca popolnil Faris Mešić.

"Za nami je še ena nadvse uspešna sezona, v kateri je bilo v ospredju tudi prijateljstvo med vsemi strelci in strelkami. Dosežki so plod prizadevnega dela vodstva društva, predvsem Ljuba Germiča, ki društvu predseduje od leta 1983, pa strokovnega dela Stanislava Podlesnika, Milana Vernika, Patrika Jakopička in Aleksandra Miuca Zelka, ki prenašajo svoje znanje," je dodal Potrč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta