V Lovrencu v preprečevanje demence: novih idej in projektov ne zmanjka

Mateja Bečan
18.07.2020 04:45

Sprejeti zakon o dolgotrajni negi in oskrbi bi odpravil prenekatero težavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupno pustovanje uporabnikov dnevnih centrov Ruše in Lovrenca
Cynthia Sedmak

Letos mineva že petnajst let, odkar je Lovrenčanka Danica Hriberšek, diplomirana medicinska sestra in magistra javne uprave, stopila na samostojno poklicno pot. Na samem začetku se je posvetila nadaljevanju svoje poklicne poti - polivalentnem patronažnem varstvu, saj se je zanj z 20-letnimi izkušnjami v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor dodobra utrdila. Zaradi povečanih potreb po oskrbi in pomoči, s katerimi se je soočala ob vsakodnevni patronažni dejavnosti na terenu, je ob razumevanju in podpori takratnega vodstva Občine Lovrenc ustanovila lastni zavod za patronažo in dolgotrajno oskrbo na domu.

Od novembra brezplačno z občinskim avtomobilom

Utrinki s kreativne delavnice v Rušah
Cynthia Sedmak

Danes 15 redno zaposlenih

V Zavodu Danica Lovrenc na Pohorju je danes redno zaposlenih 15 strokovnih delavcev in sodelavcev, v socialnovarstvenih programih pa pomagajo tudi delavci preko javnih del. Direktorica Danica Hriberšek z zadovoljstvom pove, da novih idej in projektov zlasti na področju zdravstva in socialnega varstva za v prihodnje ne zmanjka, odkrito pa prizna, da upa na kmalu sprejeti zakon o dolgotrajni negi in oskrbi, ki bi rešil marsikateri problem vseh deležnikov v mreži zdravstvenih in socialnovarstvenih storitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta