V načrtih gondola čez Dravo za kolesarje. Tako bosta povezani občini Starše in Duplek

DT
11.11.2023 04:11

S povišano povprečnino bodo le delno pokrili višje odhodke, imajo pa v občini smele načrte, zlasti na področju turizma, da privabijo v svoje kraje še več obiskovalcev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli 600 tisoč evrov naj bi stala gradnja panoramske gondole med starško in dupleško občino.  
Andrej Petelinšek

Občina Starše bo prihodnji dve leti prejela vsako leto po približno 100 tisoč evrov več povprečnine, kar bo ob naraščajočih izdatkih dobrodošlo. "Zgolj materialni stroški in višji stroški dela, predvsem v občinski upravi in v obeh vrtcih, so že letos prinesli za 150 tisoč evrov dodatnih stroškov. Tako nam višja povprečnina ne bo pokrila dodatnih stroškov, ker pa smo relativno manjša in ravninska občina, pa od dodatnih 20 milijonov evrov ne bomo prejeli dodatnega denarja," pove starški župan Stanislav Greifoner.

So pa na občini prijavili za 70 tisoč evrov škode zaradi avgustovskih poplav in 40 odstotkov tega denarja naj bi dobili v teh dneh. Del tega denarja bodo spomladi porabili za sanacijo Dravske kolesarske poti, ki jo je na dveh mestih delno odneslo že poleti, ogrožajo jo vsakokraten visok vodostaj reke. "Reka Drava ostaja naša glavna turistična atrakcija. Ob Dravski kolesarski poti bi radi povečali plovnost po reki, kar je pomembno za naš projekt zlatokopstva, za 600 tisoč evrov pa je načrtovana gradnja panoramske gondole za kolesarje čez reko Dravo med starško in dupleško občino," je o načrtih še povedal Stanislav Greifoner.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta