V Podlehniku nadzidava in energetska prenova šole

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
05.03.2022 06:40

Energetsko bodo prenovili osnovno šolo in vrtec v Podlehniku ter v prizidku uredili dostop za invalide.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podlehnik: osnovno šolo in vrtec bodo energetsko obnovili in še razširili.
Občina Podlehnik

Občina Podlehnik je bila prijaviteljica in nosilka projekta Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti občin Podlehnik, Lenart in Sveta Ana. S prijavo energetske obnove javnih objektov v vseh treh občinah se je uspešno potegovala za denar države in EU na javnem razpisu za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023. Kot je sporočil župan občine Podlehnik mag. Sebastijan Toplak, so pridobili pozitiven sklep, s katerim jim je za energetsko sanacijo na voljo nepovratni denar za prenovo stavb v lasti vseh treh omenjenih občin. Za projekte so občine skupno pridobile skoraj 841 tisoč evrov.

Osnovna šola Podlehnik je v zadnjih letih veliko pridobila.
Janko Rath

V občini Podlehnik bodo s tem denarjem energetsko sanirali prostore šole in vrtca. Z denarjem evropske kohezijske politike bo sofinanciranih skoraj polovica upravičenih stroškov naložbe, od tega bo 85 odstotkov denarja iz kohezijskega sklada in 15 odstotkov iz državnega proračuna. Gre za naložbo, ki jo izvajajo v okviru operativnega programa evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Z njo večajo učinkovitost rabe energije v javnem sektorju.

OŠ Podlehnik je v zadnjih letih pridobila telovadnico in vrtec, zdaj še prizidek z dvigalom.
Slavko Dobnik

Občina Podlehnik je uspešno kandidirala tudi na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024, ki ga je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo februarja lani. Župan Toplak je že podpisal pogodbo o sofinanciranju investicije, na podlagi katere bo občina od resornega ministrstva pridobila dobrih 500 tisoč evrov. Toplak: "Za prijavo na razpis smo se odločili zaradi prostorske stiske, v projektu bomo nadzidali obstoječo stavbo, s čimer bomo pridobili prostore za potrebe vrtca in skupno knjižnico, prav tako se z rekonstrukcijo predvideva vgradnja dvigala, tako bo dostop gibalno oviranim osebam omogočen v vse dele objekta, tudi v nadstropje šole, ki sedaj invalidom ni dostopno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta