V Selnici ob Dravi bodo s plesno predstavo Knjiga nastopili za dober namen: Srečni smo, da delamo, kar nas veseli

BEB
07.10.2023 04:10

Pod motom Pomagam s plesom prihaja plesna skupina Katja Dance Company ponovno v Selnico ob Dravi, izkupiček predstave bo ponovno šel v dobrodelne namene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz prejšnje dobrodelne predstave Project X
Drago Videmšek

"Ker nas tudi covid ni ustavil, smo ponosni na naše delovanje in predvsem srečni, da lahko delamo to, kar nas tako veseli. In če s tem lahko pomagamo še nekomu, ki potrebuje pomoč, je vsa zadeva izpolnjena," pravi Katja Vidmar. Nastop bo naslednjo soboto, 14. oktobra, ob 19. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi.

Tokrat bo šel prispevek Humanitarnemu zavod VID, kjer pomagajo otrokom pri nabavi invalidskih pripomočkov in tudi storitvah, ki prispevajo k lajšanju njihovega življenja, omogočajo učenje in izobraževanje s pripomočki za slepe in slabovidne. Pomagali so tudi že vsaj dvema Selničanoma z invalidskimi pripomočki (elektronska bralna leča in računalnik).

Prizor iz predstave Knjiga  
Arhiv Katja Dance Company

V uro dolgi predstavi skozi ples, glasbo, film in lučno oblikovanje upodobijo deset knjig, ki so zaznamovale Katjo Vidmar - avtorico, koreografinjo in plesalko predstave. Tako s predstavo promovirajo tudi kulturo branja med mladimi. V Selnico ob Dravi amaterska plesna skupina, ustanovljena oktobra 2016, prihaja tretjič. Nastopili so že s predstavama Življenje je vrednota in Project X, naredili so tudi plesni film Življenje je vrednota - The Movie! "S tem smo zbrali denar in ga donirali različnim organizacijam, med drugim za pomoč zapuščenim živalim, največ do zdaj pa mladim ljudem, ki so preživeli raka in potrebujejo pomoč," so še zapisali v svoji predstavitvi in povabilu na dogodek. Pri organizaciji tega dogodka pomaga tudi družina Žvegler, s katero so spletli močne prijateljske vezi po tragični izgubi malega Anžeta Žveglerja, pa tudi z direktorjem Hrama kulture Arnolda Tovornika Miho Krajnčevičem, še pravijo v plesni skupini. Vstopnice po ceni 15 evrov bodo na voljo uro pred predstavo, sicer pa v Hramu kulture in preko sistema Mojekarte.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta