Varni v prometu: Pomagajo reševati življenja

Hojka Berlič Hojka Berlič
24.12.2018 14:18

Dobitniki priznanj Javne agencije za varnost prometa za leto 2018 so Barbara Gačnik, zbor OŠ Mladika, Janez Strelec in šola vožnje Prednost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobitniki nagrad Javne agencije za varnost prometa v ptujski občini
Hojka Berlič

Novoizvoljena ptujska županja Nuška Gajšek je preteklo sredo na svojem prvem sprejemu v mestni hiši gostila dobitnike priznanj Javne agencije za varnost prometa na področju prometne preventive in varnosti. "Sama sem preteklih deset let veliko časa preživela na cesti, zato zelo dobro vem, kako težko je vaše delo. Že samo ime, ki ga imate v naslovu svoje institucije, pove, da je preventiva še kako pomembna, še toliko bolj pa vzgoja naših otrok, ki so tiste najhujše žrtve, ki se zgodijo v prometu," je v svojem nagovoru med drugim dejala Gajškova in prisotnim v prihajajočem letu ob vsem drugem zaželela tudi več kulture v prometu, manj objestnosti, več občutka za drugega in da bi pazili drug na drugega vsak dan.

Da bi obvarovali kakšno človeško življenje

Kot je na slovesnosti med drugim povedal predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) Mestne občine Ptuj Franc Kozel, so priznanja nagrada tistim, ki poleg svojih obveznosti opravljajo še delo na področju preventive in varnosti v cestnem prometu, saj je njihovo delo prostovoljno in brezplačno, hkrati pa je to tudi moralna obveznost za v prihodnje. "Upam, da bomo s takimi aktivnostmi tudi v prihodnje obvarovali kako človeško življenje."
Bronasti znak Javne agencije za varnost prometa je prejela Barbara Gačnik, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zaposlena v Vrtcu Ptuj kot pomočnica ravnateljice, ki je članica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu od leta 2016.
Srebrni znak Javne agencije za varnost prometa je šel v roke Otroškega in mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Mladika, ki ga od leta 1998 vodi učiteljica glasbene umetnosti Jasna Drobne.

Kaj vemo o prometu

Zlati znak Javne agencije za varnost prometa je prejel Janez Strelec, diplomirani menedžer transportne logistike, zaposlen na ptujski občini, ki je učitelj prometnih predpisov v šoli vožnje Prednost na Ptuju in več let član Sveta za preventivo, odgovoren za koordinacijo dela med SPV in šolami vožnje ter Agencijo za varnost prometa - petim območjem za vozniške izpite Maribor. Opravlja tudi naloge podpredsednika Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj, kjer skrbi za izobraževanje članov na področju prometne varnosti. Prav tako vodi medobčinska tekmovanja "Kaj veš o prometu" na območju Upravne enote Ptuj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta