Večgeneracijski center še v Orehovi vasi

(štr)
23.10.2021 03:00
Ob Rogozi so predstavniki Občine Hoče - Slivnica uredili dodaten center za druženje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hoško-slivniški župan Marko Soršak je odprl prostore.
Občina Hoče - Slivnica

V znanem objektu Avto-moto društva (AMD) Orehova vas so s pomočjo sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja zaživeli novi prostori. Konec septembra so se namreč odprla vrata dodatnih prostorov za delovanje večgeneracijskega centra (VeGeC) Občine Hoče - Slivnica. Zaradi želje in potrebe po zagotovitvi dodatnih prostorov za delovanje tega centra so se na občini odločili, da v sklopu projektov LAS Lastovica prijavijo projekt Nadgradnja večgeneracijskega centra. Namen prijave je bil urediti dodatne prostore, s katerimi bi približali aktivnosti večgeneracijskega centra čim večjemu številu občanov.

V Vegec Rogoza izvajajo tudi telovadbo.
Vegec Rogoza

V sklopu projekta so pridobili sofinancerska sredstva, ki jih daje Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. S temi sredstvi v višini 25.983 evrov so v objektu uredili in opremili dnevni prostor, sanitarije in priročno kuhinjo. V okviru projekta so bile v poletnih mesecih tudi organizirane delavnice v štirih tematskih sklopih. Vseh delavnic je bilo petnajst, in to po celotni občini, in bile so zelo različno obiskane.

V želji po oživitvi objekta AMD Orehova vas in obiskanosti novih prostorov VeGeC Orehova vas na hoško-slivniški občini vabijo, da se oglasite na lokaciji v Orehovi vasi, kjer vas bo sprejela sodelavka, ki vam bo na voljo enako, kot ste vajeni iz prostorov v Rogozi. S sabo prinesite obilico dobre volje ter predloge za sodelovanje in vključevanje v aktivnosti, še vabijo na hoško-slivniški občini. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta