Vodnogospodarsko urejanje Dravinje od Stogovcev do Koritnega

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
20.08.2020 06:15

Reka se lahko postavi z vsaj še delno ohranjeno naravno strugo, a ker gre za poplavno območje, je treba ukrepati. Še več protipoplavnih projektov na porečju Drave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Majšperku poteka vodnogospodarsko urejanje reke Dravinje.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Na obrežju reke Dravinje, ki je eden večjih nižinskih vodotokov v severovzhodni Sloveniji z vsaj delno ohranjeno naravno strugo in obrežno zarastjo in je edini takšen večji nižinski pritok Drave, so delavci VGP Drava Ptuj pred tedni začeli gradnjo visokovodnih nasipov.

Nasipi z občutkom do narave

Naročnik in investitor projekta, na katerega so prebivalci ob reki Dravinji čakali že desetletja, je Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode: "Dela obsegajo vodnogospodarsko ureditev Dravinje od Stogovcev do Koritnega. Tod je ohranjena naravna struga Dravinje, ki pa je ob visokih vodah pogosto poplavlja kmetijske in cestne površine ter ogroža urbanizirani predel v Majšperku. Z izvedbo projekta Vodnogospodarska ureditev Dravinje od Stogovcev do Koritnega bo zmanjšana poplavna ogroženost pred stoletnimi visokimi vodami na obravnavanem območju."

V Majšperku poteka vodnogospodarsko urejanje reke Dravinje.
Slavica PIČERKO PEKLAR
V Majšperku poteka vodnogospodarsko urejanje reke Dravinje.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Za manj poplavno porečje Drave

Na porečju reke Drave, kamor sodi tudi omenjeno urejanje reke Dravinje, sta v izvajanju še dva kohezijska projekta. Eden za zagotavljanje poplavne varnosti porečja Drave na območju Meže z Mislinjo in drugi na širšem območju ptujske Drave. V sklopu te operacije je za zmanjšanje poplavne ogroženosti predvidena izvedba ključnih vodnogospodarskih in spremljajočih ureditev na treh podobmočjih, kjer je Drava v preteklih letih večkrat pokazala svojo poplavno moč. Na območju Ptuja projekt vključuje ureditev potoka Rogoznica, ureditev območja Ljudski vrt, kjer so pogosto poplave, pa tudi ureditev potoka Grajena in območja dravske struge pod Vičavo.

V Majšperku poteka vodnogospodarsko urejanje reke Dravinje.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta